2024. május 29. - Magdolna

Zuma zabigyereke

A többnejűségben élő Jacob Zuma dél-afrikai elnöknek van egy házasságon kívül született négyhónapos kislánya is, akit Sonozo Khoza, egy magas beosztású dél-afrikai futballfukcionárius 39 éves lánya szült neki - fedte fel vasárnap a Sunday Times című dél-afrikai lap, amely szerint a kis Thandekile Matina Zuma immár a húszadik gyermeke a 67 éves államfőnek.
2010. január 31. vasárnap 19:55 - HírExtra
A vélt édesanya a lap megkeresére tagadta, hogy a köztársasági elnök lenne kislánya apja, azt mondta, fogalma sincs, miről beszél az újságíró. A kislány nagyanyja, Martina Khoza azonban óvatlanul elszólta magát, hogy "a családban egyáltalán nem örülnek" az illusztris rokoni kapcsolatnak. Később hozzátette, hogy ő nem mondhat semmit.

Ha a hír igaz, a gyermek révén a köztársasági elnök rokoni kapcsolatba kerül Irvin Khoza labdarúgóklub-tulajdonossal, a dél-afrikai labdarúgó-szövetség alelnökével, a június foci vb szervezőbizottságának egyik helyi vezetőjével. A Sunday Times szerint Irvin Khoza azt mondta barátainak, hogy elárulva érzi magát (lánya és az államfő viszonya miatt), mert barátjának tartotta Jacob Zumát.

A lap a család barátaitól értesült arról, hogy az államfő az októberben született gyermek apja. Az informátorok szerint Zuma küldöttséget menesztett szűkebb hazájából, Kwa-Zulu tartományból Sowetóba, a Khoza családhoz, hogy a házasságon kívül született gyermek esetében fizetendő hagyományos tartásdíjról (inhlawulo) tárgyaljon.

A dél-afrikai elnök magánélete téma volt a napokban a davosi világgazdasági fórumon is, ahol saját családjáról beszélve Zuma a zulu kultúra szerves részeként vette védelmébe a Dél-Afrikai Köztársaságban törvényes poligámiát. Azt mondta, az a körülmény, hogy több felesége is van, semmit nem von le politikai nézeteiből, így a női egyenjogúsággal kapcsolatos meggyőződéséből sem.

A dél-afrikai államfőnek eddig 19 ismert gyermeke volt két volt és három jelenlegi feleségétől, valamint ágyasaitól. Noha ötször nősült, jelenleg csak három felesége van, mert Nkosazana Dlamini-Zuma volt miniszternőtől elvált, Kate nevű felesége pedig elhunyt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását