2024. május 19. - Ivó, Milán

Fejlesztik az önkormányzatok közigazgatási rendszereit

Régiónként másfél milliárd forintos uniós forrásból folytatódhat a hazai önkormányzatok informatikai és közigazgatási rendszereinek elektronizálása és összehangolása - írta a Népszava.
2010. január 30. szombat 10:25 - HírExtra
A lap szombati számában azt írták, a közigazgatási eljárások korszerűsítése és az internetes ügyintézés bevezetése már 2006-ban megkezdődött, az önkormányzati rendszerek fejlesztésére 2006-ban 2,9 milliárd forintot, 2007-ben pedig 3,3 milliárd forintot fordíthattak a települések.

Statisztikák szerint az elektronikus ügyintézés lehetőségével a lakosság főleg az adóügyek tekintetében él, tavaly az adózók öt százaléka választotta ezt az ügyintézési formát. Közüzemi szolgáltatónál a lakosság három százaléka, önkormányzatnál az emberek egy százaléka intézkedett on-line. Az e-ügyintézés terén a Győr-Moson-Sopron megyeiek járnak az élén, őket követik a Csongrád, majd a Hajdú-Bihar megyeiek. Legkevésbé a Borsod-Abaúj-Zemplén megyeiek használnak internetet ügyeik kezeléséhez.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását