2024. április 27. - Zita

Spencer Tunick újabb tömegaktra készül

Ezúttal Ausztráliában, a világhírű sydneyi operaháznál készül tömegaktfotózásra a művészet nevében Spencer Tunick amerikai fényképész.
2010. január 29. péntek 10:31 - HírExtra
A meztelen emberek tömegéről - százak vagy esetenként ezrek részvételével - készült felvételei révén híressé vált fotós már keresi az embereket legújabb projektjéhez. A sydneyi installáció kétezer pucér önként jelentkező részvételével március 1-jén készülne el.

A majdan a The Base (Az alap) címet viselő felvételt az ausztrál nagyváros évenként megrendezett meleg és leszbikus karneváljának napján "lövi el". A felvonulás a világ minden tájáról vonz részvevőket és érdeklődőket, idén is hatalmas tömeg várható.

"Bizonyos értelemben a struktúra, az építmény alapját hozom létre, és azzal, hogy keverem a heteroszexuálisokat a melegekkel és a leszbikusokkal, összeszövöm az ellentétes nemeket és rétegeket, hogy létrehozzam azt a gyönyörű anyagot, amely fenntartja ezt a csodálatos épületet" - mondta az ausztrál rádiónak Tunick, aki lehetséges helyszínként korábban a híres Bondi Beach-et is számításba vette.

Az amerikai fényképész eddig világszerte közel száz installációt készített, 2001-ben már Ausztráliában, Melbourne-ben is dolgozott. Szerinte munkája nem a magamutogatásról vagy az erotikáról szól, hanem az élet kiszolgáltatottságáról a durva városi környezetben.
A művész érvelése azonban hazájában nem győzte meg a hatóságokat, az Egyesült Államokban eddig hét alkalommal tartóztatták le.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását