2024. április 26. - Ervin

A NOB-elnök szerint az olimpia jó az NHL-nek

Az észak-amerikai profi jégkorongligának (NHL) rá kellene jönnie, hogy emeli a bajnokság rangját, és növeli a szurkolói bázisát, ha elengedi játékosait az olimpiára - jelentette ki Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke.
2010. január 29. péntek 12:20 - HírExtra
"Úgy gondolom, az olimpiai játékok számára fontos, hogy jelen van az NHL. De azt is gondolom, hogy az NHL számára ugyancsak fontos, hogy a hokisok ragyoghatnak az olimpiákon. Ha megnézzük az olimpiai döntők nézettségét, az vetekszik a Stanley Kupa fináléjáéval" - mondta Rogge.

Az NHL legnagyobb alakjai ott lesznek a februári vancouveri játékokon, azonban a liga még nem döntött a 2014-es szocsi részvételről. Gary Bettman, az NHL első számú vezetője jelezte: a klubtulajdonosoknak és a profi játékosokat tömörítő érdekvédelmi szervezetnek (NHLPA) kell először egyezségre jutniuk.

Van olyan klubtulajdonos - Lou Lamoriello, a New Jersey Devils vezére -, aki egyértelműen ellenzi az olimpiai részvételt és a vele járó kéthetes bajnoki szünetet. Szerinte az olimpia értékes időszakot vesz el a bajnokságból.

Orosz világsztárok - mint például Alekszandr Ovecskin vagy Jevgenyij Malkin - már jelezték: ők ott lesznek a hazájukban rendezendő 2014-es játékokon, és nem érdekli őket, hogy NHL-es klubjuk elengedi-e őket vagy sem. Határozottan jelezték: joguk van országuk válogatottjában szerepelni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását