2024. március 29. - Auguszta

Elítélték a fóliasátorban indiai kendert termesztő gazdálkodót

Fóliasátrában indiai kendert termesztett, s eladási szándékkal több mint nyolc kilogramm marihuánát állított elő az a mezőkovácsházi gazdálkodó, akit csütörtökön jogerősen három év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla.
2010. január 28. csütörtök 14:23 - HírExtra
A 42 éves, munkája mellett fóliakertészettel is foglalkozó vádlottnak a kölcsönei után havonta 216 ezer forintos törlesztő részletet kellett kifizetnie. A férfi elhatározta, hogy a jövedelmét indiai kender termesztésével és eladásával fogja kiegészíteni. Az ehhez szükséges ismereteket a világháló segítségével sajátította el.

Az első növényeket magról ültette, a kikelt kenderpalántákat pedig fóliasátraiban termesztette, majd levélzetüket kiszárította. A vádlott beszerezte a növények feldolgozáshoz szükséges eszközöket, majd ismerősei körében elkezdett olyan vevőket keresni, akiknek marihuánát adhat el. Megismerkedett egy székkutasi férfival, akinek kóstolót is adott a drogból, s elmondta neki: nagyobb tételben, kilónként akarja értékesíteni a kábítószert, grammonként 700 forintos áron.

A vádlott a férfi segítségével szegedi kereskedőknek 400 gramm marihuánát értékesített 280 ezer forintért, egy másik vevőjének pedig 120 gramm drogot adott át. A férfi lakásán a rendőrök több mint nyolc kilogramm, eladásra szánt marihuánát, fóliasátraiban pedig hetvenhárom tő indiai kendert találtak. Ezek összesített

hatóanyagtartalma mintegy három és félszerese volt a jelentős mennyiségnek számító alsó határának.

A táblabíróság kábítószerrel visszaélés bűntettében mondta ki jogerősen bűnösnek a vádlottat, akit három év börtönre ítélte, és 360 ezer forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el vele szemben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását