2024. március 29. - Auguszta

Csak a kijelölt helyeken lehet korcsolyázni!

Magyarország állóvizein csak az arra kijelölt helyen lehet korcsolyázni - hívta fel a figyelmet a Magyar Tűzoltó Szövetség.
2010. január 24. vasárnap 11:45 - HírExtra
Dobson Tibor, a szövetség szóvivője vasárnap az MTI-nek elmondta, a 10-12 centimétert mindenképpen el kell érnie a jégvastagságnak ahhoz, hogy biztonsággal lehessen korcsolyázni, és a befagyott vízfelületnek összefüggőnek, sérülésmentesnek kell lennie.
Korcsolyázásra alkalmas helyet szabadban az önkormányzat, vagy az adott tó tulajdonosa jelölhet ki, de ekkor is gondoskodnia kell a megfelelő világításról, felügyeletről és a mentés lehetőségéről.

A szakember azt ajánlja, hogy a szabad vizeken kijelölt helyeken is inkább a parthoz közelebb csúszkáljanak a sportolni vágyók.

Kikötők, hidak környékén és folyóvizeken mindig tilos a korcsolyázás. A lékhorgászást űzőknek pedig azt ajánlják, hogy a léket mindenképpen jelöljék meg zászlóval, botokkal, ezzel is elkerülhetők a balesetveszélyes helyzetek.

Dobson Tibor arról is beszélt, hogy a tűzoltók csak a forgalmas csomópontokon, közintézményeknél végeznek jégcsapmentesítést, ott ahol a lelógó jégcsap veszélyezteti a közlekedést. A magán- és társasházak esetében a tulajdonosnak kell megoldani a mentesítést. Amennyiben ezt nem tudja elvégezni, kerítse körül azt a járda- vagy útszakaszt, ami veszélyes lehet a lehulló jégcsapoktól - tanácsolta a szóvivő.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását