2024. május 13. - Szervác, Imola

Sztrájk: meghosszabbítják a bérletek érvényességét

Automatikusan meghosszabbodik három nappal azoknak a bérleteknek az érvényessége, amelyek a BKV-sztrájk idején is érvényesek voltak.
2010. január 21. csütörtök 16:15 - HírExtra
A BKV tájékoztatása szerint a hosszabbítás azokra a kétheti, havi és negyedéves Budapest-bérletekre, környéki helyi, környéki 5 és 10 kilométeres szelvényekre vonatkozik, amelyek érvényesek volt a munkabeszüntetés idején, január 12. és 17. között.

Akinek a sztrájk idején volt érvényes bérlete, ám még nem vett újat, annak január 22-éig kell új bérletszelvényt vásárolnia ahhoz, hogy érvényesíteni tudja a kedvezményt. Az új bérlet érvényességi ideje három nappal meghosszabbodik.

Akinek éves Budapest-bérlete van, annak a 2011. évi szelvény vásárlásakor ezt igazolnia kell, és megkapja a három napnak megfelelő árkedvezményt. A havi áras és az összvonalas éves bérletnél a szelvényt, a kedvezményes éves változatoknál a borítót és a decemberi szelvényt kell leadnia. A HÉV-bérletekre érvényességét nem hosszabbítják meg.

A sztrájk időtartamára érvényesített 24 órás, 72 órás, heti- és családi jegyek a BKV honlapján közzétett pénztárakban január 22. és február 28. között becserélhetők. A kijelölt pénztárak között van a Nyugati téri, a Keleti pályaudvari, a Déli pályaudvari, az Etele téri, a népligeti, a Móricz Zsigmond téri, az Örs vezér téri, a Moszkva téri és a Blaha Lujza téri BKV-kassza.

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) csütörtöki közleményében elégtelennek nevezte a bejelentett kártérítés mértékét, és szorgalmazta a februártól esedékes jegyáremelés visszavonását.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását