2024. május 18. - Erik, Alexandra

Krisnások indultak segíteni a túlélőknek

Magyar Krisna-hívők utaznak csütörtökön a katasztrófa sújtotta Haitire, hogy segítsenek a túlélőkön - közölte a Magyarországi Krisna-Tudatú Hívők Közössége az MTI-vel.
2010. január 21. csütörtök 11:56 - HírExtra
A tervek szerint egy hónapon keresztül, napi több ezer adag meleg ételt osztanak majd a rászorulóknak - tartalmazza a közlemény.

A három kiutazó krisnás vezetője egyben a nemzetközi akciócsoport koordinátora is. Az akció pénzügyi fedezetét az Ételt az Életért Közhasznú Alapítvány támogatói és állami források biztosítják.

A Krisna-tudat Nemzetközi Szervezete Amerikából és más országokból is küld önkénteseket, akik a Dominikai Köztársaságban található élelmezési központba érkező adományok függvényében akár több ezer adag meleg étel elkészítését és szétosztását szervezik meg, hogy azt a túlélők részére létrehozott átmeneti szálláshelyeken osszák szét. A hajléktalanná vált emberek száma kétmillióra tehető - tartalmazza a magyar krisnások közleménye.

A latin-amerikai országban január 12-én a Richter-skála szerinti 7-es erősségű földrengés volt, a halálos áldozatok száma legalább 75 ezer, a sebesülteké negyedmillió.
A világ minden részéről érkező mentőalakulatok eddig több mint 120 embert mentettek ki a romok alól.

A karibi ország fővárosában, Port-au-Prince-ben mintegy 370 ezer, a katasztrófa nyomán hajléktalanná vált ember él sátortáborokban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását