2024. május 17. - Paszkál

É-Magyarország: a víz az úr, de már veszi a kalapját

Már csak a Tiszán, a Bodrogon és a Takta alsó két gátőrjárásán van elsőfokú árvízvédelmi készültség Észak-Magyarországon - mondta az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Ékövizig) árvízvédelmi osztályának vezetője szombaton az MTI-nek.
2010. január 16. szombat 14:50 - HírExtra
Csont Csaba közölte: az igazgatóság működési területén folytatódott az ütemes apadás, mivel az elmúlt héten a folyók vízgyűjtőjén nem esett jelentősebb mennyiségű csapadék, és a hideg időjárás miatt lassabb az olvadás is.

Hozzátette: a korábbi árhullámok levonulóban vannak, a Sajón már pénteken megszüntették az árvízvédelmi riasztást. Jelenleg a Tiszán, a Bodrogon és a Takta alsó két gátőrjárásán összesen csaknem 250 kilométernyi szakaszon van még készültség.

Az Ékövizig osztályvezetője a belvíz kapcsán azt mondta: a hideg időjárás itt is kedvezőbb helyzetet teremtett. A már elöntött négyezer hektárnyi terület nagysága nem változott, az igazgatóság hét belvízvédelmi területéből jelenleg hat szakaszon továbbra is elsőfokú a készültség. A szivattyúk folyamatosan dolgoznak ezeken a részeken, az elmúlt 24 órában csaknem 500 ezer köbméternyi vizet emeltek át a befogadó folyókba.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását