2024. április 26. - Ervin

BKV: 43 vonalon járnak a buszok

Negyvenhárom busz-, illetve négy villamosvonalon közlekedteti járatait csütörtök reggel a BKV, a határozatlan idejű sztrájk harmadik napján.
2010. január 14. csütörtök 09:10 - HírExtra
Üzemkezdet óta - amikor 31 busz- és 4 villamosvonalon indultak el a járatok - további 11 viszonylaton kezdték meg a szolgáltatás nyújtását. A legtöbb busz teljes útvonalán jár, de ritkábban, mint egy normál hétköznapon.

A villamosközlekedésben továbbra is jelentős fennakadások vannak, reggel 8 óráig összesen négy járat (1-es, 6-os, 50A, 52A) indult el, ezek közül is csak a 6-os jár teljes útvonalon, és ritkábban követik egymást a szokásosnál.

A metrók és a trolibuszok üzemkezdetkor menetrend szerint elindultak, és azóta is fennakadások nélkül közlekednek. A csepeli és a gödöllői HÉV-szerelvények menetrend szerint járnak, a ráckevei HÉV Tökölre 30, Ráckevére 60 percenként közlekedik, a szentendrei HÉV Békásmegyerre 10, Szentendrére pedig 30 percenként indul.

Tizennégy BKV-szakszervezet harmadik napja sztrájkol, mert nem sikerült megállapodásra jutniuk a közlekedési társaság vezetőségével az új kollektív szerződés szövegéről. A kedden kezdődött határozatlan idejű sztrájkban többnyire buszos érdekképviseletek vesznek részt, de szinte minden területről van legalább egy szakszervezet, amely csatlakozott a sztrájkhoz.
A tárgyalások csütörtök délelőtt 10 órakor folytatódnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását