2024. május 2. - Zsigmond

Elfogadták a főváros szociálpolitikai koncepcióját

Elfogadták a fővárosi szociálpolitika idei teljesítéséről szóló jelentést a szociálpolitikai kerekasztal keddi ülésén.A kerekasztal 152 tagú testülete egyhangú szavazással döntött a jelentés jóváhagyásáról, valamint arról, hogy a dokumentumot terjesszék a
2007. november 27. kedd 18:23 - Hírextra

Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes (SZDSZ) elmondta, hogy a közgyűlés várhatóan december 20-án tárgyal a dokumentumról.

A város "szociális parlamentje" hatodik éve működik és őrködik azon, hogy mind a kerületek, mind pedig a főváros szintjén minden megfeleljen a szociális törvényben meghatározott feladatoknak - hangsúlyozta Ikvai-Szabó Imre.

Kiemelte hogy a szociális szolgáltatások területén rendkívül fontos a kerületek közötti, illetve a kerületek és a fővárosi önkormányzat közötti együttműködés, valamint a civil szervezetek bevonása ebbe a tevékenységbe.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a szociális ellátás területén kiemelt szerepet kell kapniuk a szegény sorban élő gyermekeknek, a romáknak, valamint a fogyatékosoknak.

Skultéti József , a fővárosi önkormányzat szociálpolitikai ügyosztályvezetője egyebek között arról beszélt, hogy a szolgáltatáspolitikai koncepció tartalmazza egyebek között a rászorulók részére biztosítandó szolgáltatási feladatokat, az ellátási kötelezettségeket, a finanszírozás, a fejlesztés feladatait, az egyes ellátási csoportok - idősek, fogyatékosok, hajléktalanok, pszichiátria betegek, szenvedélybetegek - sajátosságaihoz kapcsolódó speciális szolgáltatásokat.

A szociális szolgáltatások helyzetét, a stratégiai koncepció megvalósulását kétévente vizsgálják felül, erre került most sor.

A szociális intézmények működtetésére tavaly 14 milliárd 602 millió forintot fordított a fővárosi önkormányzat, míg az idén 13 milliárd 177 millió jut ilyen célra - mondta el a szociálpolitikai ügyosztályvezető.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását