2024. június 16. - Jusztin

Apadnak a Körösök

Megkezdődött a Körösök lassú apadása; a Fekete-Körösön Antnál elsőfokúra mérsékelik a készültségi szintet - közölte a Körös-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság kedden az MTI-vel.
2010. január 12. kedd 13:35 - HírExtra
Tájékoztatása szerint a Fekete-Körösön kedd reggel Antnál 599 centiméteres vízállást mértek, s a folyó várhatóan kedd délután kilép a másodfokú árvízvédelmi készültségi szintből. Apad a Fehér-Körös is Gyulánál. Bár ott még másodfok mellett védekeznek, a romániai szakaszon Kisjenőnél már eggyel alacsonyabb a készültség.

A Kettős-Körösön keddre virradó éjszaka csökkentették a legmagasabb készültségi szintet, ez várható kedd este a Sebes-Körösön is. A Hármas-Körös Gyománál 750 centiméteres vízállásnál folyamatosan tetőzik, míg Szarvasnál még emelkedik a vízoszlop magassága. A legmagasabb vízszint elérésére szerdán számítanak a szakemberek, megközelítőleg 790 centiméternél.

Kedden az igazgatóság mind a tíz belvízvédelmi szakaszán másodfokú készültség mellett védekeztek, ám estére a Fekete-Körös-közi szakaszon mérsékelni fogják a készültséget. A belvízzel elöntött területek nagyság alig változott, megközelíti a 26 ezer hektárt. A térségben 16 önkormányzat folytat belvízvédelmi tevékenységet. Közülük a legmagasabb szinten Gyomaendrőd védekezik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását