2024. május 20. - Bernát, Felícia

Az MSZP nyugdíjasokra alapoz

Az MSZP számára az egyik legfontosabb társadalmi csoport a nyugdíjasok közössége - mondta Mesterházy Attila, a párt alelnöke, miniszterelnök-jelöltje szerdán Budapesten, miután megbeszélést folytatott Schmuck Andorral, a Tisztelet Társasága elnökével.
2009. december 30. szerda 19:11 - HírExtra
Mesterházy Attila közölte: az MSZP választási ígéreteiben kiemelt hangsúlyt kapnak majd a nyugdíjasok.

Kérdésre elmondta: több pont is szimpatikus számára a Tisztelet Társasága javaslataiból. Ezek közül példaként említette azt, mely szerint a fiatalok csak az után szerezhetnék meg diplomájukat, képesítésüket, ha előbb végeztek valamilyen közösségi munkát.

Arra a kérdésre, hogy jövőre jobb vagy rosszabb lesz-e a nyugdíjasoknak, Mesterházy Attila úgy reagált: erre nagyon nehéz egyértelmű választ adni. Egészen biztos, hogy a 2010-es év mindenkinek, így a nyugdíjasoknak is nehéz lesz Magyarországon. Hozzátette ugyanakkor, hogy szerinte ez a korosztály az, amely "pontosan érti azt, hogy egy nehéz helyzetben az országnak kell áldozatokat hoznia".

Közölte, baloldali kormányként arra törekednek, hogy a nyugdíjas korosztálynak legyen a legkevésbé rossz a válság éveiben.

Szerdán Mesterházy Attila mellett - aki Korózs Lajossal, a
Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkárával érkezett a megbeszélésre - a Tisztelet Társasága elnöke konzultált az SZDSZ, valamint az MSZDP vezetőjével is. Schmuck Andor korábban az MTI kérdésére közölte: Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője arról tájékoztatta őt, hogy a párt vezetője nem ér rá a találkozóra.

Schmuck Andor hétfőn - miután megbeszélést folytatott a Centrum Párt és az MCF Roma Összefogás Pártja elnökével, valamint az MDF elnökhelyettesével - az MTI-nek azt mondta: a Tisztelet Társasága szeretné megismerni azoknak a pártoknak az elképzeléseit, amelyek az európai parlamenti választásokon indultak, ezért hívta konzultációra a pártok vezetőit.

A megbeszéléseken a társaság - amelynek 142 ezer tagja van - tájékoztatást ad a pártok képviselőinek saját pontjaikról is. Schmuck Andor hozzátette: január közepén döntenek majd arról, hogy mely párt vagy pártok programját ajánlják a szépkorúak figyelmébe.

A Tisztelet Társasága a 2006-os választásokon öt képviselőt delegálhatott az MDF országos listájára.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

sharapova2008
2010. január 1. 12:30
Azt hiszem,hogy az MSZP - VICCEL! Eltörölték a 13.havi NYUGDÍJAKAT,a közüzemi díjakat jelentősen emelik,miből gondolja ez az önmagát LEJÁRATÓ OSTOBA BANDA,HOGY A NYUGDÍJASOK RÁJUK SZAVAZNAK???
sharapova2008
2010. január 1. 12:30
Azt hiszem,hogy az MSZP - VICCEL! Eltörölték a 13.havi NYUGDÍJAKAT,a közüzemi díjakat jelentősen emelik,miből gondolja ez az önmagát LEJÁRATÓ OSTOBA BANDA,HOGY A NYUGDÍJASOK RÁJUK SZAVAZNAK???
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását