2024. május 3. - Tímea, Irma

Havazás: még mindig kritikus a helyzet Németországban

Bár a rendkívüli állapotot feloldották, a hétfőn reggel újra kezdődött havazás miatt továbbra is kritikus a helyzet Németország északi, illetve északkeleti tartományaiban.
2010. január 11. hétfő 16:27 - HírExtra
Különösen Mecklenburg-Elő-Pomeránia és Schleswig-Holstein tartományokban okozott újabb nehézségeket a havazás és a változatlanul tartó hófúvás, illetve szélvihar. Rügen és Fehmarn szigetén a hatalmas mennyiségű hó több települést szinte teljesen elzárt a külvilágtól, a lakosság ellátását ennek ellenére sikerül biztosítani.

Számos tengerparti városban, illetve településen a szélvihar felkorbácsolta hullámok következtében áradások voltak, a tengervíz több helyütt a gátakat fenyegette. Lübeck és Neustadt belvárosában a lakóknak nemcsak a hóval, hanem a kiáradt tengervízzel is küzdeniük kellett.

Mecklenburg-Elő-Pomeránia, Schleswig-Holstein és Alsó-Szászország tartományokban hétfőre iskolai szünetet tendeltek el. Az északi régiókban változatlanul jelentős fennakadások vannak a vasúti közlekedésben, több járatot töröltek, a vonatok többsége pedig meglehetős késéssel közlekedik. A válságstáb mindhárom tartományban állandóan ülésezik, és értékeli a helyzetet. Mindenesetre a hatóságok az érintett körzetek lakosságát a délelőtt folyamán szolidaritásra, illetve egymás segítésére szólították fel.

Az elmúlt napokban leesett hatalmas hómennyiség egyes helyeken szinte megoldhatatlan feladat elé állította a hó eltakarításával foglalkozó hatóságokat. Egyes északi településeken a parkoló járműveket teljesen beborította a hó, 30 járműnek egyszerűen nyoma veszett.

Az elmúlt napokban kialakult rendkívüli helyzet valamelyest enyhült az ország középső és déli részén, a közlekedés azonban változatlanul roppant nehézkes. Több helyi, illetve nemzetközi vasúti járatot ezekben a régiókban is töröltek.

Továbbra is fennakadások vannak a légi közlekedésben. A frankfurti repülőtér szóvivőjének közlése szerint az elmúlt hétvégéhez képest hétfőre valamelyest javult a helyzet, de változatlanul járatkimaradásokkal, illetve jelentős késésekkel kell számolni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását