2024. május 17. - Paszkál

Már másodfokú a készültség

A vízszint emelkedése miatt másodfokú készültséget rendelt el a Hortobágy-Berettyón szombaton a Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság - közölte Bara Sándor védelemvezető az MTI-vel.
2010. január 9. szombat 18:34 - HírExtra
A szakember tájékoztatása szerint Borznál szombat reggel 304 centiméter volt a vízállás, a folyó még mindig árad. A Hortobágy-Berettyó torkolati árvízkapujánál csökken a vízszintkülönbség, jelenleg 41 centiméter, de az árvízkapu még mindig zárva van - tette hozzá.

Elmondta azt is, hogy a Berettyón Szeghalom térségében továbbra is másodfokú árvízvédelmi készültség van érvényben. A vízállás 446 centiméter, a folyó lassan apad.
A Tisza Tiszafüred-Rakamaz közötti szakaszán elsőfokú a készültség, Tokajnál lassú apadás tapasztalható, a vízállás 674 centiméter - közölte az igazgató.

Hozzátette: a térségben hat védelmi szakaszon van belvízvédelmi készültség. A 17 üzemelő szivattyútelep naponta összesen 1,9 millió köbméter belvizet emelt át a befogadó csatornákba. A készültséggel érintett területen a belvízzel elöntött terület nagysága 8.850 hektár - mondta Bara Sándor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását