2024. május 4. - Mónika, Flórián

Szerdán eldől a VB-közvetítés sorsa

Lezajlott a licitálás a Magyar Televíziónál az idei labdarúgó-világbajnokság közvetítési csomagjára, a kuratórium szerdán dönthet az ügyben - tájékoztatta az MTV pénteken az MTI-t.
2010. január 8. péntek 16:50 - HírExtra
"A mai licit számai nem tekinthetőek végeredménynek, ezek a két ajánlattevő legmagasabb ajánlatai, amelyeken változtatni már nem lehet. Az MTV vezetősége ezeket tárja szerdán a Kuratórium elnöksége elé, amely egyszerű többséggel dönthet majd az eladás tényéről és az ajánlatok sorrendjéről" – mondta Schatz Péter, az MTV üzleti és termékfejlesztési igazgatója.

A közlemény szerint a licitálás során két tételre lehetett ajánlatokat tenni, az egyik a jogdíj összege forintban, a másik az MTV számára "visszaadott" mérkőzések száma. Azt, hogy az MTV számára melyik az értékesebb ajánlat, gazdasági számítások figyelembevételével állapítják meg.

Az MTV szerint a közvetítési jogcsomag minimumára 730 millió forint plusz áfa. Ezen kívül a gyártási költség arányos részét is az együttműködő partnernek kell állnia.
Az MTV nem nevezte meg a két jelentkezőt. A szóba jöhető csatornák közül a Digi Sport sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánta részvételét a licitáláson, a Sport TV és az RTL Klub - melynek sportcsatornája a Sportklub - nem nyilatkozott az ügyben. A TV2 és az Európa Liga-mérkőzéseket is sugárzó Story TV jelezte, nem érdeklődnek a vb-meccsek iránt.

Amennyiben szerdán az értékesítésről születik döntés, az MTV tájékozatja az Európai Műsorszolgáltatók Szövetségét (EBU) és a Nemzetközi Labdarúgó Szövetséget (FIFA) a győztes ajánlatról. A két nemzetközi szervezet mondja ki a végső szót az értékesítés jóváhagyásáról. Az MTV ezután kezdheti meg a győztes partnerrel a szerződéskötés procedúráját, amely a FIFA felügyelete és előírásai szerint zajlik majd.

Az MTV december 18-án ismertette, hogy finanszírozási gondjai miatt árverésen kívánja eladni egy másik tévétársaságnak a vb hazai közvetítési jogainak egy részét úgy, hogy 24 mérkőzést megtart magának. Az elképzelés szerint a közvetíteni kívánt mérkőzések napi első választási joga a vásárló tévétársaságé, a második választás pedig a Magyar Televízióé lesz.

Az EBU tagjaként az MTV 2007-ben szerezte meg a labdarúgó-vb 64 mérkőzésének magyarországi közvetítési jogait, az EBU és a FIFA közötti megállapodás alapján.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását