2024. június 17. - Laura, Alida

MDF: Bajnai hívja össze a nemzeti csúcsot

Ismét a nemzeti csúcs összehívását kéri a miniszterelnöktől a Magyar Demokrata Fórum (MDF) - tartalmazza Dávid Ibolya pártelnök Bajnai Gordon kormányfőhöz címzett szerdai nyílt levele, amelyet az MDF vezetője az MTI-hez is eljuttatott.
2010. január 6. szerda 14:37 - HírExtra
Dávid Ibolya először 2009. december elsején kezdeményezte a tanácskozás összehívását a kormányfőnél, majd - miután Bajnai Gordon az MTI-nek adott interjújában úgy vélte, lenne értelme a megbeszélésnek, de azt nem ő, hanem a köztársasági elnök tudná összehívni -, e hétfőn az államfőhöz fordult. A Köztársasági Elnöki Hivatal főosztályvezetője kedden azonban azt nyilatkozta, hogy Sólyom László köztársasági elnök a tavaszi választások előtt nem látja értelmét az MDF által kezdeményezett nemzeti csúcs összehívásának.

Dávid Ibolya levelében közli, az MDF sajnálattal látja, hogy a kormányfő és a köztársasági elnök "egymásnak passzolgatják a labdát", ahelyett, hogy összehívnák a nemzeti csúcsot.
Az MDF szerint éppen a választások előtt van égető szükség arra, hogy a politikusok, a munkavállalók és a munkaadók, valamint a gazdasági- és pénzügyi élet meghatározó személyei egy asztalhoz üljenek. "Az elmúlt évek választási kampányai ugyanis bebizonyították, hogy a felelőtlen ígérgetés tönkreteszi Magyarországot" - fogalmaz.

"Eljött az ideje, hogy minden politikai erő végre igazat mondjon, és felelősen ígérjen a választások előtt" - írta Dávid Ibolya, aki pártja nevében arra kéri a miniszterelnököt, "ne passzolja vissza a labdát Sólyom László köztársasági elnöknek", hanem Magyarország érdekében hívja össze a nemzeti csúcsot, amelynek szükségességével ő is egyetért.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását