2024. május 24. - Eszter, Eliza

Mit fog hozni 2010?

Így az újév beköszöntével érdemes áttekinteni, hogy miről is fog szólni a 2010-es év a világ számára. Bár sok minden megjósolhatatlan, de már az előre látható események is komoly változást ígérnek.
2010. január 1. péntek 16:09 - HírExtra
2010 hivatalosan is a biodiverzitás éve. Ezen kívül rögtön az újév első napján Spanyolország átveszi az EU-elnökséget, ám ő már az EU elnökével és külügyminiszterével fog együtt dolgozni, ami merőben új helyzeteket fog eredményezni (júliustól pedig Belgium követi a sorban). Aztán kulturális eseményekben sem lesz hiány, igaz nem az EU tájékán: Dubaiba befejeződik a világ legmagasabb épülete, és az Indiai-óceán környékén Gyűrűs holdfogyatkozás is várható.

Február tizenkettedikétől huszonnyolcadikáig a vancouveri téli olimpia kerül megrendezésre, amihez március 12-től 21-ig csatlakozik a téli paraolompia. A sport világa korántsem fúj ki ennyiben: június 10-től július 11-ig FIFA világkupát rendeznek a Dél-Afrikai Köztársaságban, ahol nem csak a futballcsapatok tudásáról, hanem a főváros híresen rossz közbiztonságáról is lekerül a lepel.

Május elsején startol a shanghai-i világkiállítás, amelyen Kína megmutathatja magát a tudományos világnak, és amely egészen október harmincadikáig be sem zárja kapuit. Pontosan nem tudni mikor, de bevezetik az Észak-Afrikai országokban egy egységes valutát, amely szintén shiling lesz, a General Motors egy 2003-as ígéret szerint előáll egy teljesen hidrogén-meghajtású autóval, és Izrael is befejezi az őt, és Palesztinát elválasztó biztonsági zónát.

Ha ehhez hozzávesszük azt a rakat űrkísérletet, csillagászati eseményt és választást ami még biztosan bekövetkezik, akkor elmondhazjuk, hogy egy izgalmas évnek nézünk elébe.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását