2024. április 20. - Tivadar

Fidesz: megbénulhat a rendőrség

A Fideszhez érkező információk szerint nagy a bizonytalanság a rendőrségen belül a kormányzati üzemanyagtender eredménye miatt; Kontrát Károly, az ellenzéki párt politikusa csütörtökön az MTI-nek azt mondta, hogy emiatt akár meg is bénulhat a rendőrség működése.
2009. december 31. csütörtök 17:41 - HírExtra
Szollár Domokos kormányszóvivő szerdán közölte az MTI-vel, hogy az OMV nyerte a kormányzati szervek egységes tankolására kiírt tendert, mivel az osztrák olajipari társaság minden üzemanyag-kategóriában 2-3 forinttal nagyobb kedvezményt ajánlott a Molnál.

Kontrát Károly erre reagálva csütörtökön az MTI-nek kifejtette: a jelenlegi jogszabályok szerint a rendőrség, a rendvédelmi szervek, valamint a szolgálatok csak nemzetbiztonsági védelem alatt álló szolgáltatótól vásárolhatnak üzemanyagot. Magyarországon egy ilyen cég van, a Mol, amellyel a rendőrségnek ez év december 31-éig volt érvényes szerződése - tette hozzá.

Mint mondta, a rendőrségen belül azért van bizonytalanság, azért bénulhat meg a hatóság működése, mert a szerződés lejárta után, január 1-jétől sem a Moltól nem tankolhatnak, sem a pályázatot megnyerő OMV-től nem, mert az nem áll nemzetbiztonsági védelem alatt.

Olyan hírek is vannak, miszerint a rendőrkapitányok azt az utasítást kapták, hogy addig is, amíg ez a helyzet megoldódik, mind a 7.600 autót tankolják meg - ismertette Kontrát Károly.

A Fidesz országgyűlési képviselője, az Országgyűlés rendészeti bizottságának tagja közölte: a jelenlegi helyzetet - amelyért szerintük a kormány a felelős - elfogadhatatlannak tartják, ezért felszólítják a rendészeti tárca vezetőjét és a titokminisztert, hogy tegyenek meg mindent a bizonytalanság megszüntetése, valamint a rendőrség és a szolgálatok működőképességének biztosítása érdekében.

A kormányszóvivő szerdai tájékoztatásában az állt: az új szolgáltatóval kötött szerződés nem érinti a nemzetbiztonsági szempontból érzékeny és stratégiailag fontos állami szervezetek egy részének - például a köztársasági őrezred és a rendőrség - üzemanyag-ellátását. Ezt a feladatot csak nemzetbiztonsági védelem alatt álló szolgáltató végezheti el, amely Magyarországon a Mol.

Erre reagálva Kontrát Károly azt mondta, a Fideszhez eljutott információk szerint a rendőrség sem az OMV-nél, sem a Molnál nem tankolhat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

sharapova2008
2010. január 1. 07:32
A Fidesz agya,már két cikluson át BÉNA volt...!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását