2024. május 18. - Erik, Alexandra

Megtörtént az első hivatalos meleg házasság

Latin-Amerikában - jelesül Argentínában - hétfőn megkötötték az első melegházasságot. Az ország legdélebbi térségében lévő Ushuaia városában a 39 éves Freyre és a 41 esztendős José Maria Di Bello mondta ki a boldogító igent.
2009. december 29. kedd 09:24 - HírExtra
A ceremónia után a Todo Noticias televíziós állomásnak nyilatkozva végtelenül boldognak mondták magukat, és reményüket fejezték ki, hogy frigyükkel elősegítik a mélyen katolikus vallású földrészen élő egyneműek házasságkötésének az elismertségét.

A pár december 1-jére tervezte az esküvőt egy Buenos Aires-i bíró engedélye alapján. Egy másik bírósági döntés azonban megtiltotta nekik az egybekelést. Az argentin törvények nem rendelkeznek egyértelműen a melegházasságokról, azok engedélyezését vagy tiltását gyakorlatilag a helyi bírói, illetve helyhatósági szervekre bízzák.

Freyre és Di Bello munkájuk miatt kerültek a déli Terra del Fuego, vagyis Tűzföld tartomány közigazgatási székhelyére Ushuaiaba. Ott azonban a helyi anyakönyvvezető nem volt hajlandó összeadni őket. A pár ezt követően fordult a tartományi kormányzóhoz, Fabiana Rioshoz, aki engedélyezte az esküvőt.

Latin-Amerikában egyetlen helyen, Mexikóvárosban legalizálták eddig az azonos neműek házasságát. A néhány nappal ezelőtt hatályba lépett törvény nyújtotta lehetőséggel azonban még egyetlen melegpár sem élt a mexikói fővárosban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását