2024. május 20. - Bernát, Felícia

Áremelésekkel jön az új év?

Romániában jelentős áremeléseket válthat ki az, hogy a jövedéki adót a következő évtől a mostani lej/euró árfolyamon számítják ki, amely 14,2 százalékkal gyengébb az egy évvel korábbi értéknél.
2009. december 28. hétfő 10:50 - HírExtra
A Bukarestben megjelenő Új Magyar Szó című napilap szerint a jövedéki adó megemelése az egyik fő oka annak, hogy az üzemanyag ára húsz százalékkal, az elektromos áram előreláthatólag harminc százalékkal drágulhat Romániában. Az energia drágulása további áremelésekhez vezethet. A termelők szerint a tejtermékek 3-8 százalékos, a baromfihús 20-30 százalékos drágulása várható. A kenyér 5-10, míg a zöldség- és gyümölcs 7-10 százalékkal is drágulhat.

Az Országos Energiaszabályozó Hatóság (ANRE) elnöke, Petru Lificiu cáfolta, hogy egyértelmű lenne a jövő évi energiaárak jelentős emelkedése.

"Az energiahordozók jövő évi értékének meghatározásakor több szempontot is figyelembe veszünk, nem csak az euró árfolyama lesz befolyással a számításokra" - hangsúlyozta a szakhatóság vezetője, aki szerint az áremelést indokolhatja, hogy az áram Romániában még mindig jóval olcsóbb az uniós átlagnál.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását