2024. május 21. - Konstantin

Németek ellenőriznek Ferihegyen

Huszonkét, német állampolgárságú utasbiztonsági ellenőr kezdi meg önálló szolgálatát a ferihegyi repülőtéren - közölte a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI) az MTI-vel.
2009. december 24. csütörtök 10:10 - HírExtra
A huszonöt új ellenőr közül huszonketten sikeres vizsgát tettek december közepén, így ők önállóan járőrözhetnek, hárman azonban - mivel nem feleltek meg a követelményeknek - csak felügyelettel dolgozhatnak Ferihegyen - olvasható az RRI közleményében.

A ferihegyi légikikötőt üzemeltető Budapest Airport még novemberben jelezte az RRI-nek, hogy német ellenőröket akarnak alkalmazni, akik Németországban szerezték meg képzettségüket a közösségi jogszabályok előírásainak megfelelően. A honi szabályozás azonban egyelőre nem ismeri el a külföldön szerzett hasonló képzettséget, ezért a német ellenőrök Magyarországon is kötelesek vizsgát tenni, s addig csak vizsgázott ellenőrök mellett dolgozhatnak.

Kitértek arra is, hogy 2010 májusától az EU légiközlekedés védelmi szabályozásainak megfelelő - az EU bármely országában szerzett - védelmi képzettséget minden tagállamban kötelesek majd figyelembe venni, így nem lesz szükség újabb tagállami vizsgáztatásra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását