2024. május 6. - Ivett, Frida

Benedek Fülöpöt jogszerűen illeti meg a t kapott pénz

A kormányszóvivő szerint Benedek Fülöpöt a munka törvénykönyve alapján illeti meg az a pénz, amit a posztjáról való távozásakor kapott.
2009. december 23. szerda 16:53 - HírExtra
Szollár Domokos ezt a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón közölte arra a kérdésre válaszolta, hogy nem etikátlan-e a többmilliós összeg, hiszen a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) lemondott vezérigazgató-helyettesét felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. A kérdés nem úgy merül fel, hogy etikus-e vagy sem, hanem úgy, hogy jogszerű-e vagy sem - fogalmazott a kormányszóvivő. A Fidesz szerdán azt közölte: "pofátlanságnak és elfogadhatatlannak" tartja, hogy "a börtönbüntetés miatt távozó" Benedek Fülöp ötmillió forintot kapjon végkielégítésként a társaságtól az emberek pénzéből. Benedeket december elején nem jogerősen másfél év, három év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte hivatali visszaélésért - egy pákozdi földügylet miatt - a Heves Megyei Bíróság. Az MTI érdeklődésére a nemzeti vagyonkezelő illetékese elmondta, hogy Benedek Fülöp nem kap végkielégítést, hanem a munka törvénykönyvében megszabott díjazással távozik. Szabadságmegváltás címén 41 napra 2 millió 73 ezer forint jár Benedek Fülöpnek, a január 1-től február 14-ig tartó felmondási időre pedig 2 millió 700 ezer forint, kerekítve tehát összesen 4,8 millió forint illeti meg. Oszkó Péter pénzügyminiszter december 3-án fogadta el Benedek Fülöp lemondását. A tárca vezetője az aznapi sajtótájékoztatón azt mondta: a vezérigazgató-helyettesnek nem jár végkielégítés.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását