2024. május 19. - Ivó, Milán

Kovács Lázár forral valamit!

Kovács Lázárral, az RTL Klub volt sztárszakácsával készített interjút a HírExtra: az Egyesült Államokból nemrégiben visszatért séf az új könyvéről, az Amerikai küldetésről mesélt lapunknak.
2009. december 20. vasárnap 08:29 - Győry S. József

Ezeket a tapasztalatokat miként tudja hasznosítani a közeljövőben?


A mai világban komoly szerepe van az internetnek, így a honlapomon rendszeresen frissülő tartalmakat fogok közzé tenni, de hamarosan mindenkinek lehetősége lesz élőben is főzni velem, a hamarosan induló főzőtanfolyamokon.

Tudna mesélni egy érdekes, akár vicces sztorit, aminek a kinti tartózkodása során lett fül és/vagy szemtanúja, esetleg részese?

Több száz fős vacsorára készültünk a nagykövetségen, rengeteg fontos vendéggel, így a vendéglátásnak is tényleg tökéletesnek kellett lennie. Az előkészületek során minden rendben is ment, a vendégek pedig kezdtek szép sorjában megérkezni. Utolsó mozzanatként a főételeket betoltam az ételliftbe, majd megnyomtam a gombot. Felsiettem az emeletre, a lift a főételekkel azonban nem érkezett meg, mivel beszorult két szint között. Hogy mi történt ezután a vacsorán, azaz a vacsorával, kiderül a könyvből.

Ön szerint világviszonylatban a magyarok mennyire jók a konyhaművészetben?

Az Alabárdos Étterem szakácsaként, több világversenyen is indultam, jó helyezéseket értem el, Washingtonban pedig alkalmam nyílt találkozni a többi nagykövetség séfjével. Azt gondolom, hogy jó alapokra építkezhetünk, viszont az is fontos, hogy merjünk újítani és kreatívnak lenni.

Ebben a tekintetben melyik nem a kreatívabb? A férfiak, vagy a nők? ( Szokás mondani, hogy egy nőnek „kötelező” főznie, de ha egy férfi főz, akkor utolérhetetlen.)

A férfiak azáltal, hogy nem tradicionális „kötelességüket” teljesítik, jobban a szabadjára tudják engedni a képzeletüket a konyhában, és talán merészebben is válogatnak a fűszerek és alapanyagok között. Ezt a dolgok egyik fele. A másik, amikor elvettem a feleségemet, egyáltalán nem tudott főzni, megtanítottam, s ma már, minden elfogultság nélkül állíthatom, jobban főz, mint a mestere. Szerintem ez az egész nem férfiak vagy nők kérdése, hanem egyénfüggő. Aki szeretne főzni, és van igénye az újdonságokra, az igazi felfedező túrára indulhat a gasztronómia világába.

Hamarosan itt a karácsony. Önnek mit jelent ez az ünnep, és hol, hogyan fogja ünnepelni?

A tavalyi karácsonyt a családommal Amerikában töltöttem, szerencsére a testvéreim meg tudtak látogatni minket, de nagyon várom már azt, hogy megint nagy családi körben tudjunk ünnepelni.

A tavalyi évben a halászlevet nem tudtam eredeti formájában elkészíteni, mivel nem voltak meg hozzá a megfelelő alapanyagok, így módosítottam a receptjét, sáfrányos fehérboros tengeri halleveset készítettem, ez és a tradicionális hálaadásnapi pulyka fog a nagy családi asztalra kerülni, ezek receptje egyébként megtalálható a könyvben.
A kis, meghitt ünneplésre a feleségemmel és a gyerekekkel, természetesen megint valamilyen újdonsággal fogok előrukkolni.

Mit jelentett Önnek a 2009-es év, és mit vár a 2010-es évtől?

Nem hiszek abban, hogy egy év forduló miatt, egyik napról a másikra megváltozna az ember élete, így a fogadalmaknak sem tulajdonítok nagy jelentőséget. Szeretem a kihívásokat, amiknek természetesen, 2010-ben is állok elébe.

Idén elkezdődött valami, amit a jövő évben folytatni szeretnék, ez pedig nem más, mint a főzés népszerűsítése. A CBA Könyvklub keretében, már dolgozom a következő szakácskönyvemen, ami a főzés alapjait fogja feltárni. Mindenkinek kellemes ünnepeket, és főzésben gazdag, boldog új évet kívánok.


Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását