2024. május 3. - Tímea, Irma

Az MSZP csak Demszky érdemi ajánlata esetén tér vissza

A szocialisták csak abban az esetben térnek vissza a Fővárosi Közgyűlésbe, ha Demszky Gábor főpolgármester érdemi tárgyalási ajánlatot tesz, korrektül együttműködik és helyreállítja az adott szó becsületét - mondta Horváth Csaba, a fővárosi MSZP-frakció tagja csütörtökön Budapesten.
2009. december 17. csütörtök 15:02 - HírExtra
Horváth Csaba - aki lemondásáig főpolgármester-helyettes volt, most pedig a budapesti ügyekért felelős kormánybiztos - hozzátette: a főpolgármester szerda délelőtt még azt ígérte, a szabad demokraták megszavazzák a fővárosi egészségügyi modellre vonatkozó szocialista javaslatot, ám ehelyett a Fidesszel együttműködve a fővárosi SZDSZ és maga Demszky Gábor is a javaslat ellen voksolt. Ezért vonult ki a fővárosi szocialista frakció a közgyűlésből - közölte a szocialista politikus, aki szerint titkos koalíció működik a főpolgármester és a Fidesz részvételével, a kialakult helyzetért pedig Demszky Gábor és Tarlós István, a fővárosi Fidesz-KDNP-frakciószövetség vezetője felelős.

"Jelenleg nincs Fővárosi Közgyűlés, csak a Minél rosszabb Budapestnek, annál jobb a Fidesznek című bábszínház, ahol Demszky Gábor a marionettfigura, Tarlós István a bábos, a bűnbak szerepét pedig természetesen a szocialistákra osztották. De mi most ezt levesszük a műsorról" - jegyezte meg Horváth Csaba.

A szerdán leszavazott átfogó stratégiai javaslatuk az elszigetelten működő fővárosi egészségügyi szolgáltatók együttműködését, biztosítaná, az ennek révén felszabaduló forrásokat pedig a szolgáltatások minőségének javítására lehetne fordítani. Ezt akadályozza meg a titkos Fidesz-SZDSZ koalíció - mondta a szocialista politikus.
Arra az újságírói kérdésre, hogy mikor térhetnek vissza a szocialisták a Fővárosi Közgyűlésbe, Horváth Csaba úgy válaszolt: érdemi tárgyalási javaslatokat, megbízható együttműködést és "az adott szó hitelének helyreállítását" várják Demszky Gábortól. A főpolgármesternek egyébként is az lenne a feladata, hogy a közgyűlés működőképessége, a szükséges többség kialakítása érdekében az előterjesztéseket a fővárosi frakciókkal korrektül egyeztesse - tette hozzá.

A sajtótájékoztatón Burány Sándor, az MSZP fővárosi elnöke azt mondta, hogy Demszky Gábor szerdán már nem először szegte meg ígéretét, és ezután az MSZP csak akkor lesz partner a közgyűlésben, ha a főpolgármester helyreállítja adott szavának becsületét, és olyan előkészítő munkát folytat a frakciókkal, amelynek eredményeként kialakul a szükséges konszenzus.

"A várost romboló titkos koalícióhoz viszont nem kívánunk támogatást nyújtani" - hangoztatta az MSZP budapesti elnöke, aki szerint "a Fidesz építeni nem tud, csak rombolni, és ehhez szegődött titkos koalíciós partnerül Demszky Gábor".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

vidraölő
2009. december 17. 15:22
Gyermekes játék a ki és bevonulgatás! Ha bennt maradtak volna, nyomhattak volna egy "NEM" et!
Milyen érdekes: Ők megvetették a Fideszt, ugyan ilyen tetteikért, most meg ők ugyan úgy cselekedtek.
Egyébként a Fidesz víelkedését én hasonlóképpen értékelem. Ők is egy pipotya, a frakcíójukhoz, seggnyalóként, víselkedő, embrek, de NEM a VÁLASZTÓIKÉRT ténykednek!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását