2024. április 28. - Valéria

Nem csúszik a négyes metró?

A 4-es metró Fővám téri állomásának kivitelezője egy csütörtöki megbeszélésen jelentette be, hogy nem tudják tartani a megálló építésének jövő augusztusi határidejét. A főváros írásban várja a kivitelező javaslatait arról, hogyan kezelhető ez a csúszás -
2007. december 14. péntek 13:18 - Hírextra
A főpolgármester kijelentette: a metró befejezésének legutóbbi, 2011 júniusi határideje tartható.A csütörtöki egyeztetésen közölte a Hídépítő Rt. tulajdonosa, a francia Vinci-csoport, hogy jövő augusztusra nem tudnak elkészülni a Fővám téri állomás szerkezetének megépítésével. A megbeszélés alapján a főváros írásban várja a kivitelező javaslatait arról, hogyan kezelhető ez a csúszás, illetve hogyan lehet betartani a határidőket, mert a fúrópajzs a tervezett ütem szerint halad - mondta el Demszky Gábor. A főpolgármester közölte: az unió kérésére tartalékidőt kellett biztosítani a 4-es metró építésénél, ezért a 2010-es véghatáridőt 2011. júniusára módosították, ami tartható.

Nem merült fel, hogy a jelenlegi kivitelező kiszáll az építkezésből - jelentette ki sajtóhírekre reagálva a főpolgármester. Közölte: a Vinci elismerte, hogy a csúszás jelentős mértékben az ő felelősségük, rosszul mérték fel és rosszul ütemeztezték a munkát. Ugyanakkor a francia tulajdonos képviselői azt is hangoztatták, hogy elégedetlenek a Hídépítő Rt. munkájával - tette hozzá a főpolgármester. Demszky Gábor szerint a Fővám téri állomásra mindenképpen szükség van, fel sem merülhet, hogy ezt a megállót nem építik meg.

Nem ez az első eset, hogy feszültté vális a viszony a főváros és a több budapesti beruházásban is részt vevő Hídépítő Rt. között. Nyáron a főpolgármester élesen bírálta a céget, illetve vezérigazgatóját az alsó rakpart építésének csúszása miatt. A munkát végül időben elvégezte a cég, a vezérigazgató viszont azóta távozott.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását