2024. május 12. - Pongrác

Orbán Viktort nem érdekli az ország helyzete?

Orbán Viktor nem hajlandó elmenni Bajnai Gordonhoz, hogy meghallgassa az ország gazdasági helyzetét - helyette inkább vádaskodik. Megfelelő viselkedés ez egy leendő miniszterelnöktől?
2009. december 16. szerda 07:50 - Pásztor Balázs
Rövid hír az éterből

Álljon itt egy tegnapi hír változtatás nélkül:

A miniszterelnök meghívja magához valamennyi demokratikus parlamenti párt kormányfő-jelöltjét, hogy megismerhessék az ország pontos és valós pénzügyi-gazdasági helyzetét - közölte a kormányszóvivő, miután Bajnai Gordon egyeztetett Mesterházy Attila szocialista miniszterelnök-jelölttel hétfőn a parlamentben. Szollár Domokos közölte, ennek a sorozatnak az első találkozója volt a hétfői megbeszélés. Leszögezte: nincsenek csontvázak a szekrényben, és ezt be is bizonyítják. Nagyon örülnénk, ha Orbán Viktor tudna találkozni Bajnai Gordonnal, az ajtónk nyitva áll - fogalmazott a kormányszóvivő egy kérdésre válaszolva.

Szavai szerint a kormány határozott szándéka, hogy nyílt lapokkal játszik a kampányban, mert meggyőződése, hogy az a helyes, ha felelősen, tisztán és őszintén tárja fel az ország pénzügyi gazdasági helyzetét valamennyi demokratikus párt számára a választási küzdelmek során. A kormányszóvivő elmondta, az erről szóló tájékoztatásnak több fóruma lesz: például a pénzügyminisztérium is lehetőséget ad a pártok képviselőinek a tájékozódásra.

A Fidesz nem kíván biodíszletként szolgálni a "trükkök százaival és a hazugságokkal operáló miniszterelnök újabb hazugságaihoz" - közölte a Fidesz elnöki stábjának vezetője hétfőn a Parlamentben újságíróknak. Szijjártó Péter azt mondta, az elmúlt hetekben kiderült, hogy a kormány egy fiktív számokra alapuló költségvetést terjesztett be az Országgyűlés elé. Szijjártó Péter szerint Bajnai Gordon valószínűleg félreértette a Fidesz szándékait, az ellenzéki párt ugyanis éppen azt a korszakot szeretné lezárni, amely "a fiktív költségvetésekre, a költségvetési adatok manipulálására és a miniszterelnökök hazugságaira alapul".

Következtetés


Mivel itt a kampány, minden párt neki fog állni különböző adatokkal dobálózni, amik várhatóan teljesen ellent fognak mondani egymásnak. Ebből már megint a választók - és maga a demokrácia - jön ki rosszul, ugyanis ismét nem hisznek el semmit, amit a politika mond. Erre lett volna megoldás egy ilyen informálás, hogy a pártok tényekre építve tervezhessék meg kampányukat. A Fidesz azonban ismét nem akar a tényekkel lacafacázni, marad a kishazánkban már jól bevált érzelmi - gyűlölet - kampánynál. Ráadásul úgy tűnik, ezzel együtt az ország helyzetét sem kívánja megismerni.

Bár a kommentárt nem Orbán Viktor adta, de ha a pártelnök bármi mást gondolt volna, akkor biztosan Szijjártó is azt mondta volna. Bajnai Gordonnak ellenben érdeke egy szakértői kormány látszatának fenntartása, így biztosan meg fog tenni mindent, hogy a narancsos vezér véleménye megváltozzon. Példának okáért fel is hívhatná telefonon:

Egy elképzelt beszélgetés

- Halló, itt Orbán Viktor beszél.
- Jó estét, Bajnai Gordon vagyok...
- Bajnai Gordon csupán Gyurcsány egyik álarcra, a Gyurcsány-korszak továbbélésének jelképe.
- Nem azért hívom, hogy személyemen vitatkozzunk, hanem hogy személyesen meghívjam egy beszélgetésre az ország gazdasági helyzetéről...
- Nem kívánok biodíszletként asszisztálni trükkök százaival és a hazugságokkal operáló miniszterelnök újabb hazugságaihoz.
- Igen, ezt már Szijjártótól is hallottam, de úgy gondoltam, hogy meggyőzhetem arról...
- Gyurcsány a hibás!
- Nos, én nem ő vagyok, és mint azt az MSZP kongresszuson is láthatta, nem állunk közvetlen viszonyban a volt miniszterelnök úrral. Még a listáján....
- Nem kívánom kommentálni Molnár Oszkár ügyét.
- De nem is volt szó Molnár Oszkárról! Tudom, hogy most a sajtó ezzel nyaggatja, de ...
- Egy a tábor, egy a zászló!
- Igen, és pont ezért kérem, hogy jöjjön el! Ott lesz az ország összes parlamenti pártjának vezére...
- Csak a Fidesz nem képviseli a Gyurcsány-korszak regnálását! Az MSZP, az SZDSZ, az MDF és a Jobbik zászlaján is az áll... *BÍP*. Elnézést, csak épp a Petivel konzultáltam a további kommunikációról. Miben segíthetek miniszterelnök úr?
- Elnézést, de ezt most én nem értem. Eddig nem ön beszélt?
- Intelligens üzenetrögzítő. Putyintól kaptam. Még nem sikerült beállítanom tökéletesen.
- Értem.. khm. Szóval azért hívtam, hogy meggyőzzem, jöjjön el egy találkozóra, amin ismertethetném az ország gazdasági helyzetét.
- Ne legyen nevetséges. Ha a valós helyzettel foglalkoznánk, még a végén elbuknánk a kétharmadot. És ott lenne Bokros is, aki simán darabokra szedne.
- Már miért szedné darabokra?
- Mert mondjuk ő gazdasági szakember, én meg nem.
- De itt nem viták lesznek, és nem is egyszerre...
- Mindegy, lényegtelen. Ráadásul az a tény, hogy egy olyan független miniszterelnökkel találkozom, aki több MSZP-s rendezvényen vett részt, mint Nyakó, nem kicsit rontaná a megítélésem. A végén még kompromisszum-gyanús is lennék.
- Ha gondolja, elmehetek pár Fidesz-rendezvényre is, ha úgy jobb...
- Még csak az kellene! Egyből húsz százalékot esne a pártom támogatottsága, ráadásul szegény Peti se tudna annyi marhaságot összehordani, ami elnyomná a visszhangját.
- Pedig lehet elnézek egyre, ha nem jön el...
- Ne fenyegessen, mert megbánja!
- Miért bánnám meg? Én jövőre úgyis kiszállok a politikából, és akkor meg nem tud csinálni semmit.
- Én ebben nem lennék olyan biztos. De tudja mit, legyen jó technokrata, és küldje el e-mailben. Majd átnyálazom.
- Jó, rendben. De aztán tényleg olvassa el, mert ön számára is érdemes lenne a párt programját úgy felépíteni...
- A program már kész van, csak titkos.
- Annyira, hogy a pártja sem tud róla semmi konkrétat?
- Annyira! És ezzel a Fidesz készen áll Magyarország megváltoztatására.
- Viktor!
- Igen?
- Én nem egy választó vagyok.
- Elnézést, elragadtattam magam. Manapság sokat gyakorolok.
- Semmi gond, megszoktam a Parlamentben.
- Igen, tényleg. Akkor majd ott.
- Majd ott. Gondolom a kisebb Parlamentet és a kampánytörvény módosítását továbbra sem akarjuk megszavazni, ugye?
- Még szép hogy nem, ne legyen nevetséges. Hova gondol?
- Csak kérdeztem.
- Én meg válaszoltam. Most viszont mennem kell, ne haragudjon, Peti már nyafog. Visszakapcsolom az üzenetrögzítőt. Viszlát! *BÍP*
- Viszlát!
- Bajnai Gordon csupán Gyurcsány Ferenc dublőre...
(A vonal túlsó végén hangos, fáradt sóhaj).
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

ekeke
2009. december 16. 12:26
"Magyarország jó úton van afelé, hogy a térségben elsőként vezesse be az eurót - mondta a magyar miniszterelnök a Neue Zürcher Zeitung a kedden megjelent interjúban"


És a derék újságíró még azt sem kérdezte meg az egyforintos hobbi-miniszterelnöktől hogy "de kérem, Ön szerint földrajzilag Szlovénia és Szlovákia például hol van?":P
Merthogy ott már rég van euró..:P


Ja és a maastrichti kritériumok közül Magyarország most hányat teljesít?
Megmondom: egyet sem.

És az államadósságot, amit "ezek" felvittek 80%-ra( husz ezer milliárd forint), esély nincs évekig levinni 60%-ra..


Orbánt nem érdekli az ország állapota?
Dehogynem.Éppen ezért nem szeretné ha megint lehazudnák mind a hét fejét.

Elment amúgy is a Mesterházy. Ő megtudta az ország helyzetét Bajnaitól. Vagyis azt hogy hármat nem képesek fejelni a labdába a szebb napokat látott miniszterelnöki dolgozószobában.
Viszont igaz, még jó hogy nem táncra perdültek, mint Gyurcsány.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását