2024. június 5. - Fatime

Csontritkulás és mellrák ellen egyszerre?

Egyharmaddal kisebb valószínűséggel diagnosztizáltak mellrákot egy követéses vizsgálat hét éve alatt azoknál a nőknél, akik kezdettől fogva csontritkulás elleni tablettát szedtek - jelentették csütörtökön amerikai kutatók.
2009. december 11. péntek 14:16 - HírExtra
Az eredmény önmagában nem bizonyítja, hogy ezek a szerek megelőzhetik a rákot, erre részletesebb vizsgálatok adhatnak választ a következő egy-két évben. A kutatók javaslata szerint addig a nők csak oszteoporózis ellen szedjék ezeket a hatóanyagokat.

A csontsűrűséget erősítő biszfoszfonát tartalmú szerek hatását már egészséges nőknél is vizsgálják. "Úgy tűnik, náluk is van védőhatása" - mondta el Peter Ravdin, a San Antonió-i Texas Egyetem egészségtudományi központjának munkatársa.

Az Amerikai Rákkutató Társaság konferenciáján ismertetett megállapításokat a Women's Health Initiative elnevezésű, 151 ezer nőre kiterjedt felmérés adataiból vonták le.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását