2024. április 19. - Emma

Tanárokat és iskolásokat ejtettek túszul

Több mint hetven embert - köztük általános iskolásokat és tanárokat - ejtett túszul egy bűnbanda a Fülöp-szigetek déli részén - közölték a helyi hatóságok.
2009. december 10. csütörtök 16:38 - HírExtra
A 19 fős banda Agusan del Sur tartományban behatolt egy elszigetelt falucskába, San Martinba, és több mint 70 túszt ejtett, akik közül időközben 15 gyereket elengedett. Nagyjából 60 embert továbbra is fogva tartanak, azt nem tudni, közülük hányan gyerekek. A túszejtők feltételezhetően egy egykori kormányzati milícia elbocsátott tagjai lehetnek, akiket a rendőrség szerdán egy szomszédos faluból kergetett el.

A rendőrség tárgyalni próbál a bűnözőkkel a túszok kiszabadítása érdekében. Egyelőre nem világos, mit követelnek a túszejtők, akik szemlátomást élő pajzsként használják a foglyul ejtett iskolásokat és tanáraikat.

A Fülöp-szigetek déli részén rendszeresen garázdálkodnak bűnbandák, egykori kormányzati milíciák, illetve muszlim lázadók. November végén Maguindanao tartományban 57 ember halt meg rivális klánok közötti leszámolásban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását