2024. május 18. - Erik, Alexandra

Koporsórablás - Elfogták az egyik keresett férfit

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerdán megerősítette: Romániában elfogták azt a román állampolgárságú magyar férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy része volt a három évvel ezelőtt elhunyt osztrák-német milliárdos, Friedrich Karl Flick holttestét rejtő koporsó ellopásában.
2009. december 9. szerda 17:46 - HírExtra
A BRFK közleményében emlékeztetett rá: az osztrák és a magyar bűnüldöző hatóságok együttműködésének eredményeként felderítették a 2006. október 5-én elhunyt Friedrich Karl Flick holttestét tartalmazó koporsó eltűnésével kapcsolatos ügyet, és két tettest már korábban elfogtak. Akkor nem sikerült megtalálni a Grizzly becenevű, román állampolgárságú férfit, de a rendőrség tudomására jutott, hogy Romániában bujkál, így felvették a kapcsolatot a román rendőrséggel, amely kedd hajnalban, egy hegyvidéki házban elfogta őt.

A BRFK tájékoztatása szerint a románok intézkedtek a férfi soron kívül Magyarországra szállításáról. A további eljárást a zsarolási ügyben a BRFK folytatja le.

Buzsi Andrea, a romániai Kovászna megyei rendőrség sajtóreferense az MTI-nek kedd este az elfogásról beszámolva elmondta, hogy a 44 éves, marosvásárhelyi illetőségű F. Lászlót reggel hat órakor fogták el Torján (Turia) egy barátja házában.

A BRFK vezetője, Tóth Gábor december 2-án számolt be arról, hogy Friedrich Karl Flick osztrák-német milliárdos koporsóját a karintiai Veldenből, a család mauzóleumából lopták el 2008 novemberében. A koporsót teherautóval hozták a gyanúsítottak Magyarországra, és Budapestre, a IX. kerületi Lónyay utcába vitték. A külső és belső koporsót végül november 18-án, illetve 20-án Budapesten találták meg a rendőrök, és a holttesttel együtt visszajuttatták a családnak.

Tóth Gábor elmondta azt is, hogy az ügyben két gyanúsítottat fogtak el, egyikük egy, a cselekmény irányításával gyanúsított 41 éves budapesti ügyvéd, a másik egy állandó munkahely nélküli, futárfeladatokra beszervezett 31 éves ercsi férfi, akinek vallomása tette lehetővé az ügyvéd elfogását. A főkapitány akkor közölte azt is, hogy további négy embert még keresnek. Tóth Gábor beszámolt róla, hogy - az akkor még keresett - Grizzly becenevű férfi július 3-án vett át Bécsben 100 ezer eurót, a második - ugyanekkora összegű - pénzátvétel azonban az ercsi férfi zavart viselkedése miatt meghiúsult.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását