2024. április 20. - Tivadar

A Fidesz nem indíthatja Molnár Oszkárt

Az MSZP azt várja el Orbán Viktor Fidesz-elnöktől, mondja ki: pártja nem indítja újra az országgyűlési választáson Molnár Oszkárt, aki antiszemita és rasszista kijelentéseiről híresült el.
2009. december 9. szerda 19:11 - HírExtra
Nyakó István, az MSZP szóvivője az MTI-vel szerdán közölte: "fasiszták kapcsán minden demokrata tisztán lát. Ebben a kérdésben nincs gondolkodási idő". Minden bátor, öntudatos és büszke demokrata tudja, hogy Molnár Oszkár nézetei kapcsán nincs mit hezitálni - mondta.

Hozzátette: Molnár Oszkár fideszes politikus, Edelény polgármestere méltatlanná vált arra, hogy Magyarországot, vagy akárcsak a választókörzetét képviselje az Országgyűlésben, Molnár Oszkár ugyanis gyűlöl minden kisebbséget, vallásra vagy származásra való tekintet nélkül.

Úgy vélte, arra a kérdésre, hogy legyen-e országgyűlési képviselő Molnár Oszkár, csak egyetlen elfogadható válasz létezik: nem.

Orbán Viktor hétfőn újságíróknak arra a kérdésre, hogy Molnár Oszkár edelényi polgármester valóban nem lesz-e fideszes egyéni jelölt, elmondta: "arra kérem önöket, hogy tüntessenek ki a türelmükkel"; majd hangsúlyozta, jövő hétfőn a Fidesz országos választmányának ülésén születik döntés az egyéni képviselőjelöltekről. Addig minden csak találgatás, "munka közbeni információ lenne, és a mi munkánkat az segítené, hogy ha szépen, nyugodtan 14-én meghozhatnánk a még hátralévő személyi döntéseket" - tette hozzá.

Mint mondta, még nem volt módja a Fidesz-KDNP mind a 176 egyéni képviselőjelöltjével beszélni.

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője a Népszabadság hétfői számának úgy nyilatkozott, Felcsúton lezárultak a meghallgatások, s mind a 176 egyéni képviselőjelöltre megvan Orbán Viktor és a pártvezetés javaslata, Molnár Oszkár viszont nem volt felcsúti meghallgatáson.

Molnár Oszkár továbbra is a Fidesz jelöltjének tartja magát. Az MTI-nek hétfőn az edelényi polgármester hangsúlyozta: véglegesen december 14-én dől el, hogy a párt indítja-e a jövő évi országgyűlési választásokon.

Arra, hogy van-e már valamilyen döntés a Fidesz esetleges kormányra kerülése utáni kormányzati struktúráról, Orbán Viktor az újságíróknak azt mondta, nincs döntés, és a választások lezárása előtt sem kormányzati személyi, sem kormányzati szerkezeti kérdésekben nem is lesznek végleges döntések.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását