2024. május 3. - Tímea, Irma

Robbanás egy bagdadi iskolában: 8 halott

Pokolgép robbant hétfőn a nagy észak-bagdadi síita negyed, Szadrváros egyik fiúiskolájában, az első adatok szerint nyolc ember halálát és 41 sebesülését - többségükben gyerekekét - okozva rendőrségi és kórházi források szerint.
2009. december 7. hétfő 16:29 - HírExtra
A detonáció helyi idő szerint kora délután történt, amikor az íd al-adha muzulmán ünnep miatti egyhetes szünet után megnyíltak az iskola kapui. A halottak között négy diák van, a sebesültek többsége is gyermek. Az áldozatok számát egy belügyminisztériumi illetékes is megerősítette. Kászim Atta, Bagdad katonai parancsnokságának szóvivője szerint "a robbanás az iskolán belül történt, amikor az intézmény igazgatója szemetet égetett egy rejtekhely felett, ahol speciális csoportok pokolgépeket tároltak".

Az Amerika-ellenes radikális hitszónok, Muktada asz-Szadr erődítményének számító Szadrvárosban becslések szerint 2,5 millió síita él. Az utóbbi időben jelentősen csökkent az erőszak Irakban, bár a lázadók továbbra is elkövetnek támadásokat civilek és a biztonsági erők ellen. Az amerikai haderő aggodalmát fejezte ki, hogy a jövőre esedékes parlamenti választások előtt ismét gyakoribbá válhatnak az erőszakos cselekmények.

Hétfőn fegyveresek rátámadtak egy ellenőrzőpontra Bagdadtól északra, s egy al-Kaida-ellenes szunnita csoport öt tagját agyonlőtték - közölte egy rendőrségi vezető. Az amerikai haderő megerősítette a támadás hírét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását