2024. május 24. - Eszter, Eliza

További áldozatok a Sánta ló tüzében

Tovább nőtt a permi éjszakai klubban kitört tűzvész áldozatainak száma: vasárnapra virradó éjszaka több súlyos égési sérüléseket szenvedett áldozat elhunyt a kórházakban, s így a tűz nyomán eddig 112 ember vesztette életét.
2009. december 6. vasárnap 12:58 - HírExtra
A kórházakban mintegy 120 sérült van, közülük több mint 80 állapota súlyos, 60 embert géppel lélegeztetnek. A tűz szombatra virradó éjszaka tört ki a Moszkvától mintegy 1200 km-re lévő, 1,2 milliós lakosságú Perm történelmi belvárosában lévő Sánta ló éjszakai klubban. A lángok pillanatok alatt hatalmába kerítették a mintegy 500 négyzetméteres helyiséget, és a klub fennállásának 8. évfordulóját ünneplő 300 ember többsége nem tudott idejében kijutni.

A sérülteket szombaton a rendkívüli helyzetek minisztériumának repülőgépei összesen nyolc járattal több városba, első sorban Moszkvába és Szentpétervárra vitték, ahol különleges égési osztályok vannak egyes kórházakban. A Moszkvába szállítottak közül vasárnapi közlés szerint húszan vannak nagyon súlyos állapotban. Sokan a testfelületük 50 százalékán, vagy még nagyobb területen szenvedtek égési sebeket.

Szergej Sojgu, a rendkívüli helyzetek minisztere és Rasid Nurgalijev belügyminiszter a helyszínről vasárnap hajnalban visszatérve újra hangsúlyozta: a terrorcselekmény lehetősége kizártnak tekinthető, a szakemberek semmi olyan nyomot nem találtak, amely ilyenre utalt volna.

A tüzet az illetékesek szerint egy tűzijáték-petárda okozta, csak az nem világos még, hogy a petárda nem rendeltetésszerűen működött, vagy az alkalmazók nem vették figyelembe a szalmafonattal díszített álmennyezet magasságát.

Vasárnap őrizetbe vették a Sánta ló klub helyiségének két társtulajdonosát - akik azzal védekeztek, hogy ők csupán bérbe adták a helyiséget hosszú távra -, továbbá a klub bérlőjét, igazgatóját és művészeti vezetőjét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását