2024. május 14. - Bonifác

Apadnak a folyók

Az ország folyóinak elsőrendű, állami fővédvonalain jelenleg mintegy 850 kilométer hosszan van érvényben árvízvédelmi készültség; lassul az áradás és sok helyen folytatódik az apadás - tájékoztatta az Országos Műszaki Irányító Törzs szerdán az MTI-t.
2009. július 1. szerda 11:55 - HírExtra
Továbbra is harmadfokú készültség van érvényben (465 kilométer hosszan) a Dunán Ásványráró és Nagybajcs között, a Mosoni-Dunán, a Rábán Körmendnél és a Lajtán - áll a közleményben. Másodfokú a készültség a Dunán Dunakilitinél, Győrnél, Komáromnál, Esztergomnál, Gödnél, a Csepel-szigeten, a Rábán Sárvár alatt összesen 199 kilométer hosszan, és elsőfokú a Dunán a déli országhatárig a Rábán és a Mura mentén, összesen 189 kilométer hosszan.

A fővárosi védvonalakon, 87 kilométer hosszan, továbbra is másodfokú a készültség, az alsó rakpart - mind a budai, mind a pesti oldalon - víz alatt van.

Mint írták, a nyugat-dunántúli kisebb vízfolyásokon, a magas mederteltség miatt, egy esetleges nagyobb mennyiségű csapadék gyors áradást okozhat.

Az előrejelzések szerint a következő napokban a közelben levő magassági légörvény és a hozzá tartozó sekély ciklon alakítja Magyarország időjárását, így továbbra is számítani kell záporok, zivatarok kialakulására.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását