2024. május 21. - Konstantin

25 évi börtönre ítéltek egy amerikai diáklányt

Huszonöt évi börtönre ítélték Perugiában Amanda Knox amerikai diáklányt, olasz barátját, Raffaelle Sollecitót pedig 26 évi elzárásra egy brit egyetemista lány brutális meggyilkolásáért - közölte péntek éjjel a bíróság.
2009. december 5. szombat 10:54 - HírExtra
A 22 éves Knoxot és a 25 éves Sollecitót bűnösnek találta a közép-olaszországi egyetemi város esküdtszéke. A párt azzal vádolták, hogy 2007. november 2-ra virradó éjszaka erőszakkal nemi aktusra kényszerítették, majd meggyilkolták a lány brit szobatársát, a 21 éves Meredith Kerchert.

A per közel egy éven át tartott, 50 tárgyalással. Az ügyészség életfogytiglani elzárás kiszabását kérte Knoxra és Sollecitóra.

A vád szerint Knox és Sollecito késsel leszúrta a brit diáklányt, mert nem volt hajlandó részt venni szexuális játékaikban. Az áldozatot egy harmadik vádlott, a 20 éves elefántcsontparti Rudy Guede fogta le. A történtek idején mindannyian alkohol és kábítószer befolyása alatt voltak.

Guedét egy másik eljárásban 30 év börtönbüntetésre ítélték, az ítélet nem jogerős.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását