2023. június 1. - Tünde

EMFESZ: rendben van a gázkereskedői engedély

Az EMFESZ Kft. működésének megkezdése óta minden jogszabályi és egyéb, a működésére vonatkozó feltételnek folyamatosan megfelelt, és a jövőben is meg fog felelni - közölte az EMFESZ pénteken az MTI-vel.
2009. december 4. péntek 10:40 - HírExtra
A cég arra a Magyar Nemzetben pénteken megjelent cikkre reagált, amely azt írja: akár rövid időn belül megvonhatják az EMFESZ gázkereskedői engedélyét, amennyiben elfogadják a Magyar Energia Hivatal (MEH) már előkészített javaslatát. A lap értesülése szerint a javaslat alapján a gázszolgáltatónak egy évre lekötött forrással kell majd rendelkeznie, ám ezt az EMFESZ nagy valószínűséggel nem tudja majd teljesíteni.


Jelenleg csak az egyetemes szolgáltatóknak kell ilyen forrással rendelkezniük, s az EMFESZ, bár több mint 170 ezer háztartást szolgál ki, nem az. A lapnak a MEH által nem megerősített értesülése szerint létezik egy javaslat, amely a piaci szolgáltatók számára is előírná ezt a kötelezettséget. Az EMFESZ pénteki közleményében hangsúlyozza: nagyra értékeli a MEH gázpiaci irányító szerepét. "Az EMFESZ Kft. tapasztalja és tudja, hogy a MEH tevékenysége mindenkor a gázfogyasztók gázellátásának biztonságát és a hazai gázpiac stabilitását tartja szem előtt" - áll a közleményben.

Az EMFESZ Kft. által ellátott gázfogyasztóknak is az ad biztonságot, hogy a MEH a gázpiaci szolgáltatók működését folyamatosan ellenőrzi, és ha a fogyasztók ellátásával kapcsolatosan a legkisebb aggálya felmerül, a szolgáltató engedélyét azonnal visszavonja.

A cég hozzáfűzi: amennyiben a jövőben a gázpiaci szolgáltatók működésére vonatkozó szabályok módosulnak, az EMFESZ Kft. a jövőbeni elvárásokat is teljesíteni fogja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását