2024. június 8. - Medárd

Kialakult a korcsolyások utazó kerete

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MKOSZ) és a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) hétfői egyeztetését követően kialakult a jövő februári vancouveri téli olimpiára utazó magyar korcsolyázócsapat.
2009. december 1. kedd 08:10 - HírExtra
A MOKSZ hétfőn arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a novemberi kanadai és egyesült államokbeli rövidpályás gyorskorcsolya Világkupa-versenyeken kiharcolt olimpiai helyeken a januárban Európa-bajnok Huszár Erika, Heidum Bernadett, Darázs Rózsa, Keszler Andrea összeállítású női váltó áll majd rajthoz, tartalékként pedig Lajtos Szandra és Dénes Veronika lehet ott Vancouverben, de hogy közülük ki utazik biztosan, az december 15-ig, felmérő versenyeken dől majd el. A lányoknál egyéniben Huszár, Darázs és Heidum indulhat. A fiúknál a két egyéni helyre Knoch Viktort és Darázs Pétert nevezik, tartalékként pedig Béres Bencét és a sérült Galambos Gábort jelölték meg.

Nagypályás gyorskorcsolyában még két magyar versenyző, Szöllősi Szabolcs és Tóth Ágota harcolnak a kvótákért.

A műkorcsolyásoknál Sebestyén Júlia biztosan ott lesz az ötkarikás eseményen, az ő tartalékjai Hardford Katherina és Pádár Bianka lesznek. Jégtáncban a Hoffmann Nóra, Makszim Zavozin kettős képviselheti Magyarországot, ha az amerikai-orosz Zavozin állampolgársági kérelmét - amely már csak a Köztársasági Elnök aláírására vár - elfogadják. A párost sérülés esetén a Nagy Zsuzsanna, Fejes Máté duó pótolhatja.

Alpesi síben Döme Zsófia és Berecz Anna biztos indulónak tekinthető, a férfiaknál pedig egy kvótája van Magyarországnak, de a sportági szövetség még nem döntötte el, hogy melyik versenyzőt indítja az olimpián. Tagscherer Zoltán sífutó biztosan ott lesz Vancouverben, sílövészetben pedig Gombos Károly és Tagscherer Imre első számú tartalék, így lemondás esetén egyikük ott lehet a játékokon.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását