2024. június 1. - Tünde

Pézbüntetés a lebukott fatolvajoknak

Két alkalommal is tetten értek fatolvajokat a tiszaújvárosi rendőrkapitányság járőrei; az elkövetőkre az Igrici, illetve az Ároktő határában lévő erdős területeken találtak rá - tájékoztatta a rendőrség hétfőn az MTI-t.
2009. november 30. hétfő 10:36 - HírExtra
Dobi Tamás, a Borsod megyei rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője közölte: a rendőrség - gyorsított eljárás keretében - indítványozta a szabálysértési őrizetbe vett férfiak bíróság elé állítását, majd a bíróság mindkét esetben pénzbüntetést szabott ki az elkövetőkre.

Mint hozzátette, a vonatkozó törvényi rendelkezés lehetőséget ad arra, hogy a szabálysértések elzárással sújtható elkövetőit tettenérés esetén, a gyorsított eljárás lefolytatása érdekében őrizetbe vegye az eljáró hatóság.

Kitért arra, hogy Magyarország területének ötödét borítja erdő, ez több mint 2 millió hektárnyi terület, kiemelt feladat tehát az erdőterületek vagyonvédelme. A falopás, az illegális fakitermelés Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is jelentős károkat okoz a tulajdonosoknak.

A rendőrség folyamatos megelőző és ellenőrző munkát végez, de a probléma megoldása széles körű társadalmi összefogást igényel - mutatott rá Dobi Tamás, hozzáfűzve: csak Borsod-Abaúj-Zemplén megyében ez évben 631 különféle, fatolvajláshoz szükséges eszköz került ki a jogsértők birtokából.

Tavaly a megyei rendőrfőkapitány fokozott rendőri ellenőrzést rendelt el a frekventált területeken. A rendőri egységek az akciók során együttműködtek a polgárőrökkel, a mezőőrökkel és az erdészekkel is. Az idén pedig az Északerdő Zrt. a nehezen járható erdei utakon végzett járőrszolgálatok támogatása érdekében két quadot biztosított a főkapitányság közlekedésrendészeti osztálya számára.

Dobi Tamás megjegyezte: Borsod-Abaúj-Zemplénben az év eddigi szakaszában összesen 464 olyan eljárás fejeződött be, amelyet falopás miatt indított a hatóság. A falopáshoz kapcsolódó szabálysértési feljelentések száma eléri az 1700-at. A vizsgált időszakban összesen 631 különféle eszközt foglalt le a rendőrség, ezek közül 37 gépkocsit, 305 kézifűrészt és 114 baltát koboztak el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását