2024. június 16. - Jusztin

Térkoszorú Miskolcon

Adventi koszorúvá alakult át a miskolci Szent István tér: vasárnap délután meggyújtották rajta az ünnep első gyertyáját, majd felkapcsolták a karácsonyi díszkivilágítást.
2009. november 29. vasárnap 21:44 - HírExtra
Minden évben adventkor ünnepi díszbe öltözik a borsodi megyeszékhelyen a Szent István tér, és vasárnaponként meggyújtanak egy-egy gyertyát. Az elsőt kis ünnepség keretében Fedor Vilmos, Miskolc alpolgármestere gyújtotta meg.

A koszorú - amely öt mázsa fenyőlombból készült - belső átmérője 6 méter, a külső 9. Négy, harmincszor 50 centis gyertya díszíti, ezek súlya darabonként 32 kilogramm - mondta az MTI-nek Veres László, a városháza sajtóreferense. Egy gyertyaöntő készítette, és biztonságból hatot öntött - fűzte hozzá.

Arról is beszámolt, hogy Miskolc belvárosa vasárnaptól egészen december 24-ig minden nap ünnepi hangulattal várja az érdeklődőket. Lesz mézeskalács-házikó a karácsonyi manó meséivel, valamint téli mókák és ünnepi csodák kápráztatják el a kicsiket és nagyokat.

A Városház tér, a belvárosi utcák, terek, megtelnek a mézeskalács és a forralt bor illatával, az adventi vásár pavilonjai és sátrai pedig ajándékokat kínálnak. A vásári kavalkád mellett szórakoztató programok, illetve zenés-bábos előadások is lesznek.
Az ünnepi fények szinte egész Miskolcot bevilágítják: több százezernyi izzóval és fényfüzérrel díszítették fel a település nagyobb központjait, városrészeit.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását