2024. június 3. - Klotild

Halálos repülőgép baleset

Egy reptéri raktárépületnek ütközött és kigyulladt egy zimbabwei bejegyzésű teherszállító repülőgép Sanghajban, a személyzet három tagja meghalt, négyen megsérültek - jelentette szombat reggel az Új Kína hírügynökség.
2009. november 28. szombat 11:54 - HírExtra
A tűz helyi idő szerint 8 óra 12 perckor történt, s ezután nem sokkal a gép fedélzetén tartózkodó 7 tagú személyzetet azonnal kórházba szállították, ahol hármuk életét már nem tudták megmenteni. A legfrissebb jelentések szerint a 4 sérült gyenge, de eszméleténél van; egyiküket súlyos, életveszélyes sérülésekkel ápolják. Valamennyien a putongi népi kórház intenzív osztályára kerültek. A személyzetből egy ember amerikai, egy másik indonéz állampolgár.

A többiek pontos azonosítása és a baleset körülményeinek vizsgálata még folyamatban van.

Egyes sajtójelentések szerint a gép egy kilométert futott a kifutópályán, majd egy élelmiszerraktárnak ütközött és kigyulladt. Más tudósítások arról számolnak be, hogy a gép farka az ütközést megelőzően letört.

A sanghaji Putong nemzetközi repülőtér felett körülbelül egy órán át sűrű füstfelhő gomolygott, a tűzoltók helyi idő szerint 9 órára végeztek a tűz oltásával. A reptéri forgalmat átmenetileg leállították, több mint 30 nemzetközi járat indult késve, az összesen érintett mintegy négyezer utas a repülőtéren, illetve a gépeken várakozott.

Az SMJ 324-es repülőgép Sanghajból Kirgizisztán fővárosába, Biskekbe tartott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását