2024. június 17. - Laura, Alida

Halálos iskolai agressziók - a világban

A Pécsi Tudományegyetemen (PTE) csütörtökön maroklőfegyverrel lövöldözött egy gyógyszerészhallgató, s megölte egy csoporttársát, többeket pedig megsebesített. Az MTI Sajtóadatbank összeállítása az elmúlt öt év legsúlyosabb iskolai vérengzéseiről a világban:
2009. november 27. péntek 06:31 - HírExtra
2004. november 26. - KÍNA: A Honan (Henan) tartományban lévő Zsucsung (Ruzhou) gimnáziumának kollégiumában nyolc középiskolást halálra késelt és négyet megsebesített egy férfi.

2005. március 21. - EGYESÜLT ÁLLAMOK: A Minnesota állam chippewa indián rezervátum iskolájában kilenc embert agyonlőtt, tizenötöt megsebesített, majd önmagával is végzett egy 17 éves diák. Az ámokfutó internetes fórumokon "bennszülött nácinak", Hitler csodálójának vallotta magát.

2006. október 2. - EGYESÜLT ÁLLAMOK: Pennsylvania államban, Nickel Mines településen, az amis vallási közösség iskolájában hat halottja volt annak a lövöldözésnek, amely egy túszszedő akció közben tört ki. Az áldozatok között volt az ámokfutó is.

2007. április 16. - EGYESÜLT ÁLLAMOK: Blacksburgben, a virginiai műszaki egyetemen egy huszonhárom éves dél-koreai származású diák 32 embert (30 diákot és két tanárt) lelőtt, majd önmagával is végzett.(Ez volt az Egyesült Államok történetének legsúlyosabb iskolai lövöldözése.)

2007. november 7. - FINNORSZÁG: A Helsiniktől 60 kilométerre fekvő Tuusula városában a merénylővel együtt kilencen vesztették életüket egy iskolai vérengzésben. Egy 18 éves fiú lövöldözése nyomán két lány, öt fiú és a gimnázium igazgatónője meghalt. A merénylő végül főbe lőtte magát.

2008. február 15. - EGYESÜLT ÁLLAMOK: A Chicagótól mintegy 100 kilométerre nyugatra fekvő Northern Illinois Egyetemen egy fekete ruhába öltözött fegyveres tüzet nyitott egy előadóteremben a diákokra. Hatan meghaltak, tizenhatan megsebesültek. Az öldöklő fiú önmagával is végzett.

2008. március 6. - IZRAEL: Jeruzsálem Kirjat Móse negyedében egy Talmud iskolába behatolt két fegyveres és lövöldözni kezdett. Nyolcan meghaltak, 35-en megsebesültek, végül a két elkövetőt agyonlőtték.

2008. szeptember 23. - A finnország Kauhajokban egy felőttképzéssel foglalkozó iskolában kilenc embert megölt egy húsz éves fiatalember amikor elkezdett vaktában lövöldözni. Az ámokfutó, az iskola egyik diákja volt, önmagával is végezni akart, főbe lőtte magát, öngyilkossági kísérlete azonban sikertelen volt.

2009. március 11. - Stuttgart közelében tizenhét személyt ölt meg egy ámokfutó, aki lövöldözni kezdett Winnenden kisváros középiskolájában. A halottak között tíz diák és három tanár volt. További négy személyt a merénylő menekülés közben lőtt le.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását