2024. június 17. - Laura, Alida

Kórházban egy pedagógus a H1N1 miatt

A nagykanizsai kórház intenzív osztályán, lélegeztetőgépre kapcsolva ápolnak egy pedagógust, akinél beigazolódott a H1N1 vírusfertőzés gyanúja - erősítette meg az MTI információját kedden a Kanizsai Dorottya Kórház főigazgatója.
2009. november 25. szerda 07:10 - HírExtra
Bátorfy József elmondta: kedden kapták meg a virológiai vizsgálat eredményét, amely igazolta a gyanújukat, hogy az 53 éves asszony szervezetét az új influenza vírusa támadta meg. Ismert volt korábbról az egyik nagykanizsai gimnáziumban dolgozó pedagógus krónikus légzőszervi megbetegedése, állapotát azonban kétoldali tüdőgyulladás súlyosbította.

A főigazgató még pénteken közölte az MTI megkeresésére, hogy a nőt az új vírus fertőzésének gyanújával ápolják. Jelenleg hatodik napja fekszik az intenzív osztályon, ahová rendkívül rossz állapotban került. Három-négy nap alatt sikerült csak stabilizálni a légzését és keringési rendszerét, de továbbra is lélegeztetőgépen tartják.

Miután már az osztályra kerülésekor felmerült a H1N1 vírus jelenlétének gyanúja, a kezdetektől antivirális szerekkel kezelték. A kórház vezetője azt mondta: a páciens állapota mostanra határozottan javult és a gyógyulás teljes esélyével folytatják a kezelését.

Bátorfy József hozzátette: tudomása szerint az asszony nem kapott új influenza elleni védőoltást.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását