2024. május 18. - Erik, Alexandra

Nyelvtudás nélkül egyre kevesebb állást hirdetnek

Az álláshirdetések 68 százalékában szerepel a pályázat feltételeként valamilyen idegen nyelv, leginkább az angol ismerete - derül ki a Workania.hu legfrissebb felméréséből.
2009. november 24. kedd 19:06 - HírExtra
Az internetes állásportál a kutatásában megvizsgálta, hogy az elmúlt egy évben Magyarországon megjelent több ezer online álláshirdetésben a munkáltatók milyen gyakran fogalmazzák meg elvárásként valamilyen idegen nyelv ismeretét, és ennek milyen arányban felel meg az álláskeresők önéletrajzában feltüntetett "munkaképes" nyelvtudás.

A felmérés szerint az összes álláshirdetés 64 százalékában szerepel az angol nyelvtudás elvárásként. Német nyelvet a pályázatok 13 százalékában várnak a munkáltatók, francia 3,8 százalékában szerepel, míg a további eredmények: orosz 2,6 százalék, olasz 2 százalék, lengyel 1,6 százalék, cseh 1,2 százalék, román 1,1 százalék.

A hirdetésekre jelentkező álláskeresők 48 százaléka jelöli meg az angolt, mint munkaképes nyelvtudást, németül a pályázók 29 százaléka tud, a román nyelvismeret az álláskeresők 3,1 százalékánál szerepel, a francia pedig 2,8 százalékuknál.

A pályázók 2,3 százaléka használja munkaképes nyelvként az olaszt, 2,2 százalékuk az orosz nyelvet, 1,5 százalékuk pedig a spanyolt és a szlovákot.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását