2024. június 7. - Róbert

Királyt választ az MSZP

Megkezdődött az MSZP vezetőinek tanácskozása a párt miniszterelnök-jelöltjéről kedden Budapesten.
2009. november 24. kedd 10:33 - HírExtra
Először az országos elnökség a megyei elnökökkel tanácskozik, majd déltől a párt országos választási bizottságával tart kibővített ülést, hogy közös ajánlást tegyen a szombati választmánynak a miniszterelnök-jelölt személyére.

A szűk vezetés Mesterházy Attila frakcióvezetőt ajánlja kormányfőjelöltnek, az MTI úgy tudja, hogy a politikus vállalta a felkérést.

Többen favorizálják még Kovács László leköszönő uniós biztost, aki a Népszabadság keddi számában úgy nyilatkozott, hogy nem kapott felkérést, így nem volt mire válaszolnia, és szerinte - az elmúlt néhány nap nyilatkozatai és a hírek alapján - úgy látszik, a kérdés el is dőlt.

Több vezető szocialista politikus is felhívta az MTI figyelmét arra, hogy el kívánják kerülni a többes jelölést, de nem lehet kizárni, hogy más neve is felvetődik Mesterházy Attiláén kívül.

Az MTI információi szerint az országos elnökség hivatalosan kedden tárgyal először a miniszterelnök-jelöltről, aki az országos listát is vezeti majd.

Az MSZP választmánya szombaton hagyja jóvá az elnökség ajánlását, és lefolytatja a programvitát.

A párt országos listájáról csak a 2010-es költségvetés november 30-i parlamenti zárószavazása után tárgyalhatnak: december 4-én az elnökség, december 5-én az elnökség és a választmány közös javaslatáról dönthetnek.

A végső döntést a miniszterelnök-jelöltről és az országos listáról a december 12-i kongresszus hozza meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását