2024. április 28. - Valéria

Kiszel Tünde győzött!

Annyi huzavona, haragszomrád és egymásra mutogatás után végre létrejött az a sorsdöntő megállapodás Kiszel Tünde és Lukács László között, amely egyszer és mindenkorra hivatalosan bizonyítja a tényt ország és világ előtt, hogy a Németországban élő operaénekes vér szerinti édesapja a magyar médiadíva egyetlen lányának, Donatellának.
2009. november 23. hétfő 07:45 - Ruttka Ildi
Kiszel Tünde kilenc évvel ezelőtt esett szerelembe az akkoriban hazánkban vendégszereplő Lukács László operaénekessel, aki már abban az időben is Németországban élt és dolgozott. A fülig szerelmes nőnek fogalma sem volt arról, hogy a művész családos ember, férj és apa. A nagy szerelemnek vége szakadt az operaénekes távozásával, ám örök emléket hagyott maga után Tünde életében, aki áldott állapotban maradt. Tünde nyolc éve világra hozta kislányát, és a legnagyobb szeretetben, nyugalomban nevelgette mindaddig, míg a média nem sokkal ezelőtt ki nem kényszerítette belőle az igazságot az édesapa kilétét illetően, amit sok éven át homály övezett a nyilvánosság előtt. Lavinát indított el Tünde állítása, miszerint Lukács László operaénekes Donatella édesapja: a férfi minden fórumon sokáig tagadta ezt a kijelentést, ám nemrégiben aláírta az apaságát elismerő dokumentumot. A sorsdöntő kérdés tisztázásával a háborúskodás hepienddel ért véget.

-Amikor Donatella először megkérdezte, ki az ő apukája és hol van, mit feleltél neki?

-Egyenes választ adtam neki, megmutattam a papája fotóját – ami egyébként kezdettől ott van kifüggesztve a nappalink egyik falán - , elmondtam, hogy ki ő és mit csinál, valamint azt is elmeséltem, hogy Németországban él és dolgozik. Donatella belenyugodott a válaszba és nem forszírozta többé a dolgot. Számára ez lett a megszokott életforma: tudatosodott benne az évek során, hogy édesapja másutt él, jól van, de bizonyos körülmények miatt nem lehet velünk.

AZ APA ELFELEJTETTE HOGY MÁR NŐS

-A bulvármédiában sok durva híradás látott napvilágot ezzel kapcsolatosan…


-Sosem hazudtam sem Donatellának, sem a közvetlen környezetemnek az apa személyét illetően, mégis megvádolt néhány újság: úgy állítottak be, mintha notórius hazudozó volnék! Egy idő után annyi hazugság, rágalom jelent meg bizonyos lapokban ezt a témát illetően, hogy muszáj volt a nagynyilvánosság előtt is felfednem az apa kilétét. Ekkor megint fordult a kocka: azzal kezdtek támadni, hogy számító nőként csak azért „vádolnám meg” Lacit az apasággal, hogy aztán gyerektartás címén egy nagycsomó pénzt sajtoljak ki belőle! Ezt pedig végképp nem tűrhettem sem a magam, sem a lányom érdekében, a gyermekem jogállását tisztáznom kellett. Muszáj volt kérnem az apasági vizsgálatot, hogy egyszer és mindenkorra bebizonyítsam a világnak: sosem hazudtam, valóban Lukács László a kislányom vérszerinti apja.

- Az a hír is megjelent, miszerint te „üldözted el” az országból a jónevű operaénekest…


-Ez nem igaz, hiszen Laci már megismerkedésünk idején is Németországban élt és dolgozott, jelenleg éppen 25 éve, hogy kiment. Német nő a felesége, van egy gyerekük is, csak erről Laci „elfelejtett” engem értesíteni, fogalmam sem volt róla kapcsolatunk idején, hogy családos ember. Karrierje érdekében és családi kapcsolatai miatt tagadta az apaságot kezdetben.

NINCS ANYAGI HASZON

-Amikor megtudtad hogy terhes vagy, értesítetted őt erről a nem mindennapi tényről?


-Hogyne, azonnal felhívtam, elmondtam mindent. Azt válaszolta, örül a hírnek, annak is, hogy én boldog vagyok, csak egy kérése van: karrierje, családja érdekében tartsam titokban a nyilvánosság előtt az ő kilétét, amit sok éven át én meg is tettem, és talán soha nem is fedem fel a titkomat, ha nem kényszerítenek rá. Az egy percig sem volt kérdés, hogy meg akarom-e tartani a terhességemet, hiszen nagyon régóta álmodoztam már saját babáról, tudtam, hogy egyedül is felnevelem, ha úgy alakul, tudtam, hogy a családomra számíthatok. Nem kértem-vártam Lacitól semmiféle segítséget ez ügyben, még anyagi támogatást sem. Mivel korábban elveszítettem egy magzatot, boldoggá tett, hogy Donatella megszületett. Ma is örülök nagyon, hogy van nekem, és az is jó, hogy Laci az édesapja, hiszen tőle remek géneket örökölhetett. Nemcsak tehetséges művész, de kedves természetű, melegszívű, jó ember is.

-Nyolc éven át nem kértél-kaptál gyerektartást: és mostantól…?

-Nem támasztok anyagi követelést Lacival szemben. Úgy állapodtunk meg egymással, hogy aláírja az apasági nyilatkozatot, cserébe én nem kértem tőle egyetlen fillért sem. Saját lelkiismeretére bízom, törődik-e majd Donatellával anyagi értelemben. A rosszízű pletykákra reagálva elmondhatom: nem származott és a jövőben sem származik anyagi hasznom az apasági perből, kizárólag erkölcsi okokból kívántam tisztázni egyszer és mindenkorra kislányom jogállását, valamint a saját becsületemet. Most hogy ez végre megtörtént, lezártnak tekintem az ügyet a magam részéről. Csak abból lehet majd bevételem a későbbiekben, hogy bepereltem néhány engem rágalmazó, illetve kislányomat gúny tárgyává tevő lapot és internetes fórumot, de az eredményre valószínűleg egy-két évet várnom kell.

FELTÁMADT LELKIISMERET

-Végülis minek köszönhető, hogy annyi hercehurca után Lukács László aláírta a nyilatkozatot?


- Ügyvédem, dr.Hiros Virág tanácsára kezdeményeztem a peren kívüli megegyezést. Szerintem Laci azért „adta be a derekát”, mert személyesen találkozhatott a kislányával, Donatella pedig teljesen elbűvölte őt. Valószínűleg feltámadtak benne az apai érzések, amiket ugye nem lehet irányítani. Donatella kezdetben meg volt szeppenve, de mert nyitott, barátságos kislány, Laci pedig jó partnernek bizonyult, félszegsége hamar feloldódott. Már a legelső találkozásuk is remekül sikerült, nagyon jól megértették egymást, pár perc után már önfeledten beszélgettek! Csak álltam ott, és hitetlenkedve néztem, milyen jól kijönnek: Laci jóhumorú emberként többször is megnevettette a kislányunkat. Úgy vélem, sikerült összebarátkozniuk az elmúlt időszakban. Vannak nők, akik rosszat mondanak a gyereküknek különélő apjukról, de én nem tartozom közéjük: sosem szóltam egy rossz szót sem Laciról Donatella előtt, sőt, inkább mindig arra bíztattam, szeresse és tisztelje az édesapját.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását