2024. június 16. - Jusztin

Kaposvár polgármesterének nem kell a költségvetés

Szita Károly, Kaposvár fideszes polgármestere nyílt levélben arra kéri a város és Somogy megye országgyűlési képviselőit, hogy ne szavazzák meg a jövő évi költségvetést - adta hírül a polgármesteri hivatal tájékoztatása alapján az MTI Önkormányzati Sajtószolgálata (ÖS) hétfőn.
2009. november 23. hétfő 20:36 - HírExtra
A polgármester az egy hét múlva esedékes zárószavazással kapcsolatban írt levelében arra hívja fel a képviselők figyelmét: "óriási a felelősségük abban, hogy milyen körülmények között kell majd az embereknek túlélni a 2010-es év megszorításokkal tarkított napjait, heteit, hónapjait".

Tegyék félre a szakmai és politikai vitákat, vegyék figyelembe az önkormányzatok, a civil szervezetek, a szakmai kamarák "segélykiáltását", és figyeljenek az emberek helyzetére is - kéri Szita Károly.

Egy költségvetést nem annak alapján kell elfogadni vagy elutasítani, hogy melyik párt frakciójában ülnek, hanem hogy mit várnak a választóik - írja a polgármester, hozzátéve, ez a költségvetés nem az egyik vagy másik párt vezetésével működő önkormányzatokat sújtja, hanem Magyarország valamennyi polgárát juttatja még az eddiginél is nehezebb helyzetbe.
A megszorítás mértéke csak Kaposvár esetében eléri a 700 millió forintot - írja Szita Károly, hangsúlyozva, hogy ez ellen a város polgárai több alkalommal is állást foglaltak.

Példaként hozza fel a pedagógusok tiltakozását, amelyet aláírásgyűjtéssel is megerősítettek. Megemlíti a közgyűlés határozatát is, amelyben arra kérik az országgyűlési képviselőket, hogy ne szavazzák meg az embereket hátrányosan érintő költségvetést.




Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását