2024. április 30. - Katalin, Kitti

Biztosan vonulhatnak a melegek

Visszavonta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) csütörtökön a melegfelvonulást tiltó határozatát, mert a gyülekezéshez való jog és a szabad véleménynyilvánításhoz fűződő társadalmi érdek biztosítása elsőbbséget élvez.
2008. június 13. péntek 07:10 - Hírextra
A rendőrség honlapján olvasható kommüniké szerint a felvonulást szervező Szivárvány Misszió Alapítvánnyal újra megindult egyeztetések lehetőséget adnak arra, hogy a közlekedést forgalomszervezéssel zavartalan biztosítsák.

Korábban a rendőrség arra hivatkozott, hogy a melegek rendezvénye akadályozná a közlekedést az érintett utakon, ezért megtiltották számukra a felvonulást.

Csütörtökön több politikus és civil szervezett is tiltakozott a rendőrség döntése ellen.
A BRFK közleményében hozzáteszi, hogy a rendezvények bejelentésének elbírálása során mérlegelni kötelesek az útfelújításokkal járó közlekedési nehézségeket. Ezért azt kérik, hogy a tervezett rendezvények helyszínének megválasztásakor a bejelentő a megváltozott közlekedési helyzetet vegye figyelembe.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását