2024. április 29. - Péter

Jennifer Hudson Mandela exfelesége

Jennifer Hudson Oscar-díjas színésznő játssza Winnie Mandela dél-afrikai politikust a Winnie című életrajzi filmben.
2009. november 19. csütörtök 14:34 - HírExtra
A film Nelson Mandela apartheidellenes szabadságharcos, későbbi elnök volt feleségének életét mutatja be. A forgatások május végén kezdődnek Dél-Afrikában - mondta el a Variety című amerikai lapnak Darrel J. Roodt rendező. Alapjául Anne Marie du Preez Bezdrob Winnie Mandela: A Life című könyve szolgált.

Az 1934. szeptember 26-án született Madikizela-Mandela többek között férje 27 éven át tartó börtönbüntetése idején harcolt a dél-afrikai fehér apartheidkormány ellen. Az egykoron a "nemzet anyjaként" tisztelt politikust később botrányos dívának és csalónak kiáltották ki.

1991-ben személyek elrablása és négy fekete fiatal bántalmazásában való segédlet miatt hat év börtönre ítélték, a fellebbezés után azonban pénzbüntetésre változtatták az ítéletet. Nelson Mandela 1992-ben szakított vele, 1996-ban pedig hivatalosan is elváltak.

Hudson nagyon örült a szerepnek, mint mondta: "ez a történelem egy nagyon fontos része, amelyről beszélni kell". A színésznő 2007-ben kapta meg az Oscar-díjat a Dreamgirls című filmmusicalben nyújtott alakításáért
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását