2024. június 17. - Laura, Alida

Megvan a tompai mészáros

Az áldozatok házában dolgozott az a 29 éves kelebiai férfi, aki a gyanú szerint elkövette a hármasgyilkosságot Tompán - közölte Polyák Zsolt őrnagy, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának vezetője keddi kecskeméti sajtótájékoztatóján.
2009. november 17. kedd 18:10 - HírExtra
A férfit a tíz napig tartó helyszíni szemle bizonyítékainak elemezése után fogták el hétfőn, és azóta beismerte a bűncselekmény elkövetését - mondta a nyomozás vezetője. Polyák Zsolt a tett okairól nem beszélt, csak annyit mondott, hogy "a bűncselekmény minősítése majd csak ezután történik meg".

A gyanúsítottat már a november 4-ei gyilkosság napján kihallgatták, de csak a bizonyítékok kiértékelése alapján vált egyértelművé, hogy ő az elkövető - tette hozzá a bűnügyi osztály vezetője.

Polyák Zsolt őrnagy beszámolt arról, hogy a nyomozás eddigi adatai szerint a házban udvarosként dolgozó munkás először a 62 éves asszonyt ölte meg, majd végzett a lakásban tartózkodó, mozgásában korlátozott 65 éves férfivel.

Ezután a család gépkocsiját egy bozótos, erdős területen elrejtette, és megpróbálta a gyilkosság nyomait eltüntetni. A házaspár 41 éves lánya e közben érkezett haza. A gyilkos egy melléképületbe csalta a nőt, majd hasonló módon végzett vele is, mint másik két áldozatával. Mindhárman a fejükre mért ütésektől haltak meg, de az eszközről egyelőre, a nyomozás érdekeire tekintettel, a rendőrség nem ad információt.

A hármasgyilkosság felderítésére a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság, a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság és a Kelebiai Határrendészeti Kirendeltség dolgozóiból nyomozócsoport alakult. A több tucat tagból álló csoport váltásban, folyamatosan dolgozott, és több mint száz tanút hallgatott meg.

Bozó Csaba alezredes, a megyei kapitányság bűnügyi technikai osztályának a vezetője elmondta: tíz napon keresztül öt munkatársával dolgozott a helyszínen. A gyilkosság 1500 négyzetméter nagyságú területén 609 bűnjelet rögzítettek, csaknem ötezer fotót készítettek, több mint száz ujjlenyomatot és cipőnyomot azonosítottak be. Az alezredes szerint, a gyilkosság felderítésénél a rendelkezésükre álló legmodernebb technikát alkalmazták. Az adatok rögzítést nehezítette, hogy öt napig esett az eső a helyszínen - tette hozzá.

November 4-én délután talált rá Tompa külterületén, a zöldhatárhoz közeli, egykor lovastanya céljára épített kétszintes házban lánya a holtan fekvő 65 éves édesapjára. A kiérkező háziorvos az elhunyton bántalmazás nyomait találta, ezért értesítette a rendőrséget. A rendőrök az ingatlan egyik melléképületében, egy személygépkocsi csomagtartójában találtak rá az elhunyt férfi 62 éves feleségének és másik, 41 éves lányának a holttestére, akin szintén bántalmazás nyomait találták.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását