2024. május 11. - Ferenc

Sokan lettek rosszul a Allee bevásárlóközpontban

Sokan rosszul lettek a budapesti Allee bevásárlóközpontban vasárnap kora délután. Feltehetően nem működött megfelelően az épület szellőztető rendszere, és az autók kipufogógáza okozta a mérgezést.
2009. november 15. vasárnap 18:47 - HírExtra
Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője megerősítette az MTI információját, mint mondta, tömeges szén-monoxid mérgezés történt.

Ismertetése szerint összesen 12-en lettek rosszul, közülük öt személyt kórházba szállítottak, hét ember vizsgálata pedig jelenleg is folyamatban van.

Molnár Péter elmondta, hogy az épület mínusz második szintje részben parkoló, részben pedig egy élelmiszerüzlet, itt lettek rosszul az emberek. A tűzoltóság ezt a szintet kiürítette.

A tűzoltók erre a szintre nem engedik be az autókat, az épület szellőzőrendszerét pedig magasabb fokozatra kapcsolták.

A tűzoltóság szakemberei a vészhelyzeti felderítő szolgálattal közösen méréseket végeznek, amennyiben szükséges, további kiürítésekre is sor kerülhet. Mint mondta, a legfrissebb mérések már csak olyan szén-monoxid-szintet mértek, amely egészségügyi károsodást nem okozhat.

Molnár Péter közölte, a történteket feltehetően az okozta, hogy nem megfelelően működött a szellőzőrendszer. Hozzátette: azt egy vizsgálat fogja kideríteni, hogy miért nem működött jól ez a rendszer.

Az MTI helyszínről származó információ szerint az érintettek túlnyomó többsége az alagsorban lévő Interspar dolgozói voltak.

Az épületet nem zárták le, a bevásárlóközpont nyitva van, az Interspar kivételével. A bejáratnál jelenleg is több mentőautó várakozik.
Az Országos Mentőszolgálat és a bevásárlóközpont későbbre ígért tájékoztatást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását